57new

Атидже Вели от Минерални бани: Новите политики на Европа предвиждат повече средства за малките земеделци и за младите. Не бива да пропускаме възможности

В Европа се случват чудеса, а България изостава. Това каза евродепутатът от ДПС/"Обнови Европа" Атидже Вели на предизборен митинг на движението в Минерални бани, област Хасково, който се състоя при най-строго спазване на всички противоепидемични мерки. В него участваха още лидерът на Движението и кандидат за президент Мустафа Карадайъ, кандидатът за вицепрезидент Искра Михайлова, зам.-председателите на партията Халил Летифов и Ахмед Ахмедов, лидерът на младежкото ДПС Сезгин Мехмед, водач на хасковската партийна листа за парламент.

MineralniBani4

Европа има нова стратегия за ускорен растеж, която се казва Европейски зелен пакт. Европа има нови стратегии за енергетиката, нова земеделска политика, нова стратегия за образованието. Европа иска да се дигитализира, да има модерни и активни граждани в ЕС, каза Вели. И допълни: "Давайки силната си подкрепа за ДПС, вие ще сте хората, които ще докарате тези нови европейски политики в България".

В общоевропейската селскостопанска политика ДПС защити повече средства за малките земеделци и за младите земеделци, каза още Вели. И риторично попита: Защо тези политики да не са за България, нима страната ни няма нужда от малки земеделци, от млади фермери?!

Атидже Вели изтъкна европейските мерки в областта на енергетиката и съобщи, че кандидатът за вицепрезидент на ДПС Искра Михайлова е един от основните автори в политиката за реновация. Нашите сгради също трябва да бъдат енергийно ефективни. Но не така, както ГЕРБ разбират санирането. Новата политика на ЕС цели освен да се пази околната среда, да се създадат работни места, да се намалят разходите за ток. И когато прилагаме тези политики и домакинствата, и фирмите, и фермите да станат енергийно независими, каза Вели.

Опонентите ни твърдят, че не можело да се създават работни места. Как да не може? Когато се работи в област Хасково, ще работят фирмите от област Хасково и ще създават работни места в Хасково и хората от Хасково и Минерални бани ще получиват заплати. И така е с всяка една политика, категорична бе Вели.

Тя припомни пропуснатите възможности от ЕС в ковид-кризата и подчерта, че за страната ни ще е фатално, ако продължава да пропуска възможности.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност