57new

Мустафа Карадайъ пред кметове от Хасковско: Ще защитим избирателите от полицейските репресии. Бъдете активни, подавайте сигнали

Ще защитим държавността. Ще защитим демокрацията. Това гарантира лидерът на ДПС и кандидат за президент Мустафа Карадайъ пред кметове от ДПС в Хасковска област, с които проведе среща. В Хасковски избирателен район, също както в Разградско и Пловдивско, има много сигнали за полицейски натиск над избиратели.

Kmetove

Срещу нас в момента излиза целият репресивен апарат на държавата, връщат най-мракобесните комунистически и милиоционерски прийоми, каза пред кметовете Мустафа Карадайъ. И припомни случаите от Разградско, в които полицейски служители са влизали в къщите на хора с ТЕЛК, които на юлските избори са гласували в подвижни избирателни секции.

Обвиняват ни, че сме се организирали за изборите. Има закони - в рамките на законите ние се подготвяме за изборите, правим агитация. Как ще ни карат да подписваме протоколи, че няма да се занимаваме с избори, ние сме партиен апарат, нова ни е работата, категоричен бе Карадайъ.

Kmetove3

Бъдете активни, подавайте сигнали, призова кметовете Мустафа Карадайъ. И съобщи, че ръководството на ДПС вече информира Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) за случаите на репресии.

Службата за демократични институции и права на човека (СДИПЧ) на ОССЕ разположи у нас Мисия за оценка на изборите на 14 ноември. Тя се състои от 9 международни експерти, които започнаха своята работа в София на 25 октомври. На 2 ноември в Пловдив ръководството на Мисията се срещна с кандидата на ДПС за президент Мустафа Карадайъ, Искра Михайлова, кандидат за вицепрезидент, Илхан Кючюк, президент на АЛДЕ и Рамадан Аталай, член на ЦОБ и водач на листата на ДПС в Пловдив област.

Kmetove4

Нито един случай няма да остане безнаказан, заяви Мустафа Карадайъ. ДПС вече осигури адвокати, които ще защитят правата на всеки избирател, подложен на полицейски натиск. 197 случая от юлските избори и сегашната кампания вече са на бюрото на европейския комисар по правосъдие.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност