57new

Мустафа Карадайъ от Асеновград: Призвани сме да водим нашата Родина България в правилната посока

Ние сме призвани да правим история и да водим нашата Родина България в правилната посока. Това заяви лидерът на ДПС и кандидат за президент Мустафа Карадайъ на предизборна среща пред паметника на цар Иван Асен ІІ в Асеновград. В нея участваха още Искра Михайлова, кандидат за вицепрезидент, Халил Летифов, зам.-председател на ДПС, Илхан Кючюк, президент на АЛДЕ, Атидже Вели, евродепутат от ДПС/"Обнови Европа" и Рамадан Аталай, член на ЦОБ и водач на партийната листа в Пловдив област.

Asenovgrad10

Така направихме преди 32 години, когато с голи ръце излязохме срещу танковете на тоталитарния комунистически режим и докарахме демокрацията в България. Днес сме призвани да зададем новата посока в нашата Родина България. Дошло е време за нов етап от развитието на демокрацията - етап, в който избираме кандидатите по техните качества, както прави модерна Европа, каза Мустафа Карадайъ.

Asenovgrad3

Създателите на Конституцията много ясно са определили ролята на президента. Но, за съжаление, видяхме президент, на когото му дърпат ушите пред камерите. И президент, който съзнателно нарушава Конституцията и влиза в междуличностни битки, които прерастват в институционални войни и водят до криза на държавността и демокрацията, каза още лидерът на ДПС.

Той припомни, че по време на кризи президентската институция е мястото, където партиите със своите различия трябва да постигат съгласие за верните решения. Две години имаме Ковид-пандемия, а Консултативният съвет по национална сигурност не се събирал нито веднъж, припомни Карадайъ. И съобщи последните страшни цифри от статистиката на Световната здравна организация.

В 85-милионна Турция смъртните случаи са 200, в 7-милионна България - над 300. Смъртните случаи на милион в Турция са 800, в България 3 500. Това са техните взети мерки - първи по смъртност сме в Европа и света, каза Мустафа Карадайъ.

Asenovgrad8

Като вицепрезидент на България ще бъда лице, глас и двигател на обединяващи нацията инициативи и каузи, заяви Искра Михайлова. И посочи, че една от тези каузи е българското културно-историческо наследство да стане част от европейското.

Ще поставя Асенова крепост на европейската карта на културното наследство. Модерният европеец да се чувства задължен да дойде да види как се е градила онази Европа - доста преди европейския Ренесанс тук, по тези земи, сме показали как се гради бъдещето на днешна Европа, каза Михайлова.

Asenovgrad7

За да решаваме проблемите на държавата имаме нужда от експерти, от потенциал, от отговорност и от единение. Всички в листата на ДПС в Пловдив област начело с Рамадан Аталай са доказали, че могат да изпълняват поетите към българските граждани ангажименти, заяви Халил Летифов. И допълни: "Ние в ДПС сме отговорни и последователни, защитаваме българския национален интерес и единството на нацията и страната".

Asenovgrad1

Президентът на АЛДЕ Илхан Кючюк припомни знаменитата реч на Мартин Лутер Кинг през 1963 г. И заяви: "Днес и аз имам мечта. България да бъде силна държава, да оценява своя потенциал, да работи за икономическото развитие на своите граждани, да се отнася с достойнство към всеки един, независимо от неговото различие".

Днес отговорността да обедини България и пак да я поведе по европейския й път отново е на ДПС. Така, както през 2007 г. я направи член на ЕС, каза Атидже Вели. И допълни, че депутатите на Движението заедно с евродепутатите му са хората, които ще доведат европейските политики в Асеновград и всяко едно друго населено място в България.

Asenovgrad

Символичен подарък от името на всички жители на Асеновград, които уважават ДПС, направи Рамадан Аталай на Мустафа Карадайъ. Подари му монета с лика на Иван Асен ІІ от едната страна и Асеновата крепост от другата.

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност