57new

Халил Летифов от Асеновград: Ние сме пазители на ценности

За да решаваме проблемите на държавата имаме нужда от експерти, от потенциал, от отговорност и от единение. Всички в листата на ДПС в Пловдив област начело с Рамадан Аталай са доказали, че могат да изпълняват поетите към българските граждани ангажименти.

Asenovgrad6

Ние в ДПС сме отговорни и последователни, защитаваме българския национален интерес и единството на нацията и страната. Това заяви зам.-председателят на ДПС Халил Летифов, водач на старозагорската листа на Движението, на предизборна среща пред паметника на цар Иван Асен ІІ в Асеновград. В нея участваха още лидерът на ДПС и кандидат за президент Мустафа Карадайъ, Искра Михайлова, кандидат за вицепрезидент, Илхан Кючюк, президент на АЛДЕ, Атидже Вели, евродепутат от ДПС/"Обнови Европа" и Рамадан Аталай, член на ЦОБ и водач на листата за Пловдив област.

Asenovgrad3

Ние сме длъжни да пазим ценностите, завещани ни още със създаването на ДПС - единение, добруване, мир. Ние сме длъжни да пазим мира, демокрацията и териториалната цялост на нашата Родина. Затова не е провокация, както твърдят някои, да имаме кандидат за президент. Напротив - наша отговорност е да излъчим президент и вицепрезидент на Република България, подчерта Летифов. И допълни: "Отговорност на цяла България е да изберем президент и вицепрезидент, които ще гарантират спазването на Конституцията и човешките права на всички български граждани".

Asenovgrad10

Преди 5 години ние очаквахме от сегашния президент да спазва Конституцията и законите на страната, а не да ги нарушава. Очаквахме от най-висшата институция - президентската, да бъде обединител на нацията. Но не видяхме това от Радев, каза още Халил Летифов. И изтъкна: "Затова днес цяла България е сигурна, че Мустафа Карадайъ ще бъде истинският обединител на нацията заедно с г-жа Искра Михайлова".

Очаквахме от българския президент да изпълни и другата си конституционна роля в кризисни времена, каквито са сегашните - да бъде медиатор, да намери подход, с който да се възстанови диалогът и доверието и между политическите партии и между институциите. Но и това не се случи, върна лентата зам.-председателят на ДПС. И припомни, че именно затова миналия септември Движението с нарочна декларация поиска от трибуната на парламента оставките и на Радев, и на Борисов, защото и двамата са част от проблема.

Една година по-късно виждаме задълбочаването на кризите. Недоверието на хората в българските институции пряко се пренася върху ваксинационния процес и резултатът е страшен - първи сме по смъртност в света, каза Халил Летифов. И заяви: "Виновни за това са българските политици, които урониха престижа на институциите и създадоха недоверие".

Днес ние имаме отчаяна нужда да възстановим диалога, да възстановим държавността и доверието в институциите, в политическите партии. Само така ще можем да възстановим икономиката и здравеопазването, само така ще можем да се справим с кризите, обобщи Халил Летифов.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност