57new

Мустафа Карадайъ от Крън: Модерно е да сме заедно!

Днес е модерно да сме заедно, да сме единни като нация, за да има просперитет в България. Това заяви лидерът на ДПС и кандидат за президент Мустафа Карадайъ на митинг в град Крън, община Казанлък, област Стара Загора. В него участваха Искра Михайлова, кандидат за вицепрезидент, Халил Летифов, зам.-председател на ДПС и водач на листата на Движението в Стара Загора, президентът на АЛДЕ Илхан Кючюк и евродепутатът Атидже Алиева-Вели.

Krun1

Ако сме модерни европейски граждани, ще избираме кандидатите по техните качества, по това какво могат, какви цели и идеи имат, категоричен бе Мустафа Карадайъ.

Той подчерта, че президентът трябва да бъде обединител на нацията и генератор национални обединителни каузи. Ние с г-жа Михайлова имаме такива, подчерта Карадайъ.

Krun11

Първата национална кауза, за която Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова ще работят, е достигане на средните европейски стандарти на живот тук и сега, не някога в бъдещето. Ние не сме абонирани за дъното на всички европейски класации, категоричен бе Карадайъ.

IMG 3288

Втората му голяма кауза е безплатна и достъпна детска градина за всяко дете в България. Ние сме правили такова предложение в Народното събрание. Не се прие, защото десните казваха: много добра идея, но щом вие го предлагате, няма да го гласуваме. Затова ние като предложим, вие ще ни подкрепите. Чист популизъм, нещо друго, коментира Мустафа Карадайъ. И продължи: "Левите пък казваха това е социална политика. Ние отговаряме - това е нещо много повече. Това е част от борбата с демографската криза, това е част от националната ни сигурност".

Krun

Президентската институция е призвана да обединява. По време на политически кризи да обединява партиите, които на база своите различни ценности и програми, да постигнат съгласие за националните цели и приоритети. А не президентът да се противопоставя на партиите, подчерта още веднъж Мустафа Карадайъ. И обясни, че за преодоляването на социалната, икономическата и здравната криза има орган към президентската институция - Консултативният съвет по национална сигурност, който събира различните власти и парламентарните партии, за да постигне съгласие за създаването на стратегии за различните сектори. От 2 години имаме Ковид-криза, но КСНС нито веднъж не се е събирал по тази тема, възмути се Карадайъ.

Krun3

Каузите, на които ще бъде мотор като вицепрезидент на България, изброи и Искра Михайлова. Тя гарантира, че ще има смелостта и силата да започне трудния разговор за демографската криза, който освен всичко друго е и тъжен.

Българите в чужбина са част от българската нация, категорична бе Михайлова. Тя подчерта, че у нас трябва да се създадат условия българите зад граница да направят избор да се върнат у нас.

Втората ми кауза е българското културно наследство да стане част от европейското, заяви кандидатът за вицепрезидент. И подчерта: "Това го заявявам оттук, от Крън, община Казанлък, област Стара Загора, където един върху друг са пластовете на историята на тази земя, която ние сме наследили и ще предадем на бъдещите поколения".

Тази земя трябва и може да бъде част от историята на Европа и ние ще го направим, обеща Михайлова. И подчерта, че ще работи за това модерният европеец да се чувства длъжен да дойде в Казанлък и да се поклони пред наследството на траките.

Krun8

Вицепрезидентът може да отстоява и още една кауза - българският трибагреник да се вее над всяка обществена сграда, читалище, училище, детска градина, от всеки дом. Защото този трибагреник ни обединява, каза Михайлова.

Тя подчерта, че моментът е исторически. Защото мина времето на онази демокрация, за която се борехме преди 30 години. Мина времето на обикновената търпимост. Ние вярваме в новата, модерна демокрация на съвременния свят. Тази демокрация, която се роди през 1963 г. с мечтата на един различен, на един цветнокож, който преобърна американското общество и го превърна в символ на демокрацията за целия свят. Ние вярваме в тази демокрация. Ние вярваме в новата демокрация на модерна Европа, в която различните се допълват и заедно изграждат проспериращо бъдеще, заяви Искра Михайлова.

Тя бе категорична, че само тази нова, модерна демокрация ще донесе просперитет и на България.

Дни като 14 ноември, когато избираме Народно събрание и президент и вицепрезидент, определят следващия период. На 14 ноември ние ще определим каква посока ще има президентската институция в следващите 5 години, заяви зам.-председателят на ДПС Халил Летифов, водач на листата на Движението в Стара Загора.

Днес имаме нужда от единение и от национално отговорна политика, за да се даде надежда на хората и бизнеса, подчерта Летифов. И обобщи: "30 години отстояваме единството на нацията, териториалната цялост на нашата Родина и мирния демократичен преход. За нас мирът е основна ценност, а демокрацията е нашият генетичен код".

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност