57new

Искра Михайлова от Ямбол: Ще превърнем Кабиле в магнит за модерните европейци

Кабиле - най-големият и най-значим античен град, в който траките за посрещали Лятното слънцестоене, има своята уникална история. И в европейски план, и в световен. Но какво направихме – забравихме го. Оставихме го ей така – с едно проектче за възстановяване. Това заяви на предизборна среща в Ямбол Искра Михайлова, кандидат за вицепрезидент на ДПС.

Yambol5

Затова имам кауза - българското културно-историческо наследство да бъде част от културното наследство на Европа. Не за да се хвалим, а за идват  туристи, които да гледат това уникално място, каза Михайлова.

И продължи: „В момента се смята, че модерният европеец е длъжен да види Акропола в Атина. Е, нека направим така, че същият този човек да се чувства длъжен, за да е модерен европеец, да дойде до Ямбол и да види Кабиле. Да види Етнографския комплекс, Биковия мост и всичко, което имаме тук. А също така да посети столиците на България, които ние обиколихме.

Yambol3

Тогава ще имаме повече работа. А предлагайки биологичните продукти на българското земеделие,  можем да накараме българите да се връщат в България, добави Михайлова.

Абсурден е фактът, че тук наблизо, в 21 век, имаме община, в която няма банка. Защото нямало достатъчно хора. А защо ги няма хората и какво правим ние, за да изберат те да се върнат? Нека съберем силите, и умовете на България и да решим заедно какво да направим, че хората да решат и да се връщат  в България. Аз ще работя и за тази каузата, каза още Искра Михайлова.

Yambol4

Днес правим крачка към модерната демокрация, в която няма значение кой къде се е родил, какво му е името, каква му е религията. Модерната демокрацията събира всички хора, които могат да бъдат полезни, които дават тласък за развитие напред, заяви още Искра Михайлова.

Към тази демокрация се стремим ние – към демокрацията на Америка, на модерна Европа. Не към закостенялата демокрация, която казва ще те търпим, ама ти си стой там където си. Това не е за нас вече, ние отиваме на друго ниво и ако някой не е дорасъл, проблемът си е негов, категорична бе тя.

Ние с г-н Карадайъ можем да бъдем силните президент и вицепрезидент на България. Убедени сме, че партията която ни издига е абсолютно готова да поеме тази отговорност, каза Михайлова. И допълни: „Ние имаме пълната убеденост, че президентската институция е част от силната държавност на България”.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност