57new

Мустафа Карадайъ от Сливен: Не е модерно да се мразим. Модерно е да се обединяваме

Вече не е модерно в България да се разделяме, да се противопоставяме и да се мразим. Модерно е да се обединяваме в България. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, кандидат на Движението за президент, на предизборен митинг в Сливен. В него участваха още Искра Михайлова, кандидат за вицепрезидент, Халил Летифов, зам.-председател на ДПС и водач на листата в Стара Загора, президентът на АЛДЕ Илхан Кчюк, Атидже Алиева-Вели, евродепутатът на ДПС, който прави цялата европейска политика в земеделието и Танер Али, водач на листата на Движението в Града на сините камъни.

Sliven

Дошъл е нов етап от развитие на демокрацията в България - да оценяваме по критериите на ЕС - по качествата на кандидатите и идеите, които те предлагат, заяви Карадайъ. И подчерта, че единствено и само кандидатите на ДПС Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова олицетворяват единството на нацията.

Затова всички модерни български граждани, които са и европейски граждани, които имат очи да видят каква политика правим, които имат уши да чуят какво предлагаме, които имат душа и сърце, милеещи за България и за достойното бъдеще на нашите деца и внуци, ще гласуват с № 17, категоричен бе Карадайъ.

Sliven3

Лидерът на ДПС подчерта, че само депутатите на ДПС са подходили с грижа за хората по време на актуализацията на бюджета. Всички предложения на ДПС бяха приети. Най-важното от тях е, че до края на годината всеки български пенсионер ще получава по 120 лв. добавка към пенсията си. Това го направихме с грижа към хората, които са в затруднено положение, защото заради ковид кризата има инфлация, цените растат и пенсионерите са най-ощетени, каза Карадайъ.

Днес обаче наблюдаваме и енергийна криза. Някой да знае какво се случва в държавата, какви мерки се предприемат? Не, никой не знае. Действия да са направени? Не знаем. Не са направени. А след една година някой да има стратегия какво ще се случи, а след 5? - попита Карадайъ, акцентирайки върху факта, че енергийната криза тепърва ще се разраства.

Но знаем, че Европа има стратегия до 2050 година. Затова ние с г-жа Искра Михайлова, когато станем президент и вицепрезидент ще направим така, че да има съвет по енергетика към Президента, за да се изработи стратегия за преодоляване на енергийната криза, обяви Мустафа Карадайъ.

Както преди 30 години правехме история, докарахме свободата и демокрацията в нашата Родина България, за да живеем в край свободен, за да можем да тачим всичко родно и българско, така и днес правим история, категоричен бе лидерът на ДПС.

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност