57new

Искра Михайлова обясни готово ли е обществото ни за президентската двойка на ДПС. Припомни за Барак Обама и кмета на Лондон

Готово ли е обществото ни за президентската двойка на ДПС? Това попитаха младежите от Движението на среща с кандидата за вицепрезидент Искра Михайлова в Бургас.

"Манипулацията, дезинформацията и политическият инженеринг, който се прави в някакви затворени общности като кръга "Капитал", в момента работи усилено, за да каже на българското общество, че то не е дорасло", заяви Искра Михайлова.

Burgas2

И добави: "Далече сме били ние от Америка, която избра Барак Обама. Защо да сме далече, ме питат хора и то хора, които са извън ДПС. Не, сме далече. Защо да сме далече от гражданите на Лондон, които избират за кмет човек от пакистански произход. Защо да не е готово българското общество, както обществото в Нидерландия, да посочи като втори човек в управляващата партия евродепутат от марокански произход".

Sliven5

Михайлова припомни съвета на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган към депесарите да бъдат една крачка напред. И заяви: "За нас издигането на кандидат-президентска двойка е тази крачка. Много е голяма крачката, но тя е крачка за ДПС, за демокрацията в България, за българското общество. Дали то ще е я направи и до каква степен, ще видим на 14 ноември. Но нашата работа с вас, младите хора, е да покажем, че ние сме част от това общество. Ние сме готови. Значи една част от обществото е готово", обясни още Искра Михайлова.

И даде съвет на младите: "Отворете хоризонта си и със самочувствие казвайте: ние сме на друго ниво, в тази демокрация, която построи модерна Европа, която построи проспериращото общество в Америка. Ние искаме тази демокрация, която осъзнава, че ние един без друг не можем".

Sliven7

По-късно, на предизборна среща в Сливен кандидатът за вицепрезидент на ДПС заяви:

"Имаме самочувствието, че имаме вашата подкрепа, както и подкрепата на Европа, имаме нашите знания, опит, каузи. Имаме увереността, че символизираме единството на нацията".

В края на речта си Искра Михайлова заяви: "Ние сме свободни български граждани, живеем в свободна държава. И всичко българско и родно, любим, тачим и милеем".

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност