57new

Искра Михайлова от Варна: Ние не сме минало, не сме статукво, ние сме бъдещето на България!

Днес ние с вас правим история. Не го казвам като лозунг. Започнаха вече публикациите в големите международни издания - демокрацията в България е на ново ниво. Демокрацията в България вече достигна до момента, в който всеки може да се кандидатира за президент - има право, силата и подкрепата на българските граждани. С тези думи Искра Михайлова, кандидат на ДПС за вицепрезидент, се обърна към хората от Варна. В предизборната среща участваха още лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, кандидат за президент и Ерджан Ебатин, водач на листата на Движението в морската столица.

varna1

"Попитаха ме какъв знак дава ДПС с номинирането на кандидат-президентска двойка. Помислих си - те разбират, че всичко, което прави ДПС, е знак. Така са се научили от г-н Ахмед Доган - ако каже нещо, то е знак. Отговорих на въпроса така: Демокрацията в България достигна ново ниво. Може би някой още не вижда това ниво, може би не е дорасъл. Нали знаете, има нещо там горе, нависоко, което някои по-дребни душици не могат да стигнат. Но ние сме там, ние го виждаме. Ние знаем, че то има стойност. Това е историческа крачка за страната ни", продължи Михайлова. И каза, че на следващия въпрос "Защо чак сега", отговаря: Сега дойде моментът. Защото ние изминахме много крачки.

"Кога започна всичко? - попита хората Михайлова. - Когато трябваше да браним правата си, свободата да носим името си, когато трябваше да отстоим правото на вярата си и да създадем основите на една нова демократична страна".

Вижте снимките от онези години. Вижте снимките на жените, които искат имената си. Това бяхме ние - заедно, заедно винаги заедно, емоционално върна лентата на времето Искра Михайлова. И продължи: "Дойдоха и други времена. България дорасна до това ДПС да участва в управлението на страната. Имахме народни представители, кметове, изградихме системата на най-кадърните, успешни, работещи влиятелни и можещи кметове в България. Участвахме в две правителства, по време на които България стана член на НАТО и член на ЕС."

"Когато председателят на ДПС Мустафа Карадайъ започна своята предизборна кампания не откъде да е, а от Брюксел, той бе посрещнат от комисари, членове на Европейския парламент, от премиер-министри. И всички те са негови приятели. Председателят на ДПС е част от европейската общност на либералните партии", каза Михайлова. И допълни: "А в България говорят, че някой бил партия на статуквото, защото дълго време участвал в Народното събрание. Знаете ли на колко години е либералната партия на Фландрия - фламандската част на Белгия? На 175. И когато им кажем, че за нас, 30-годишната либерална партия на България, някой казва, че сме били статукво, те ни се смеят. Какво статукво сме ние? Какво статукво са тези 30-годишни хора тук? Те сега са се научили, сега започват."

Ние не сме минало, ние не сме статукво, ние сме бъдещето на България - всички ние заедно, категорична бе Искра Михайлова. Тя подчерта, че с Мустафа Карадайъ олицетворят единството на нацията. Ние вярваме, че президентството в България не е декорация, нито е безсмислена институция. Трябва да има място, където хора, пряко избрани от народа да гарантират, че ще има единство и разбирателство.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност