57new

Ерджан Ебатин: Ще променим историята - ще наложим каузата на толерантността

Пътят, който изминахме е дълъг, 30 години сме по него и той е все за права и свободи. Няма нещо, което да се е променило. Това заяви водачът на листата на Движението в морската столица на България Ерджан Ебатин по време на предизборна среща, в която участваха лидерът на партията Мустафа Карадайъ, кандидат за президент и Искра Михайлова, кандидат за вицепрезидент.

И продължи: "Да, ние станахме народни представители, бяхме в изпълнителната власт, имаме кметове. Но, когато погледнем българското общество, виждаме, че все още има нужда от толерантността, която Движението за права и свободи носи вътре в себе си.".

ДПС има кауза в ДПС и тя е свързана с каузата за равноправие. На вас приятно ли ви е, когато президент на страна член на ЕС, задава въпрос на председателя на ДПС коя е вашата Родина, попита Ерджан Ебатин. И категорично заяви: "Това означава, че в съзнанието на голяма част от политическия елит, който дава възпитание на част от обществото, ние все още не сме възприемани като равноправни".

Затова ДПС издига кандидати за президент и вицепрезидент. Защото иска да прави история. Така, както направи през 1990 г. Ние успяхме да свалим комунистическия режим. И сега ще извоюваме равноправието за нас в името на нашето бъдеще, в името на бъдещето на нашите деца, в името на бъдещето на ДПС, каза водачът на варненската листа на Движението.

Най-голямата ценност, която ДПС постигна през тези 30 години, е общността, която представлявате вие. Ние сме едно голямо семейство. Това голямо семейство го има във Варна, Кърджали, Търговище - по територията на цяла България, която е нашата Родина. И това семейство казва на този президент и на тези политици, които ни питат коя е вашата Родина, вие нямате право да ни задавате този въпрос, защото ДПС отдавна е показало, че нашата родина е България, подчерта Ерджан Ебатин.

Аз съм горд с варненската листа на ДПС. Тя е Капитал от млади хора, който е постигнат благодарение на това, че сме сплотени и отстояваме обща кауза. И ви уверявам че на тези избори ДПС ще промени историята, защото ще наложи каузата на толерантността, каза още Ебатин. И призова депесарите: "В името на тази толерантност, в името на добруването на нацията - гордо вдигната глава, няма от какво да се страхуваме, нашето бъдеще е в нашите ръце!".

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност