57new

Илхан Кючюк от Тервел: Да потърсим новия национален консенсус

"Нека си припомним няколко факта, събития, които са оставили дълбока диря в историята. 1956 г. - събитията в Будапеща, когато демократичната общност се надига срещу тоталитарния режим. Прага, 68-ма година, за да стигнем до събитията през 1989 г., когато българските турци и мюсюлмани застават срещу комунистическия режим за отвоюване на човешки права и свободи. Надигат глас срещу потиснатото достойнство от комунистическия режим. Казват, че България не може да живее по този начин и търсят своето достойно място в НАТО и в Европейския съюз. Ако това е първата стъпка към повече демокрация, към възвръщането на нормалността, към желанието да живеем в цивилизован свят, който е европейски, то с издигането на кандидат – президентската двойка Движението за права и свободи дава своя решителен принос за утвърждаване и за развитие на демокрацията." Това заяви президентът на АЛДЕ Илхан Кючюк на предизборна среща в Тервел. В нея участваха лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, кандидат на Движението за президент, Искра Михайлова, кандидат за вицепрезидент и водачът на листата в Добрич Хасан Адемов.

Tervel2

За разлика от други страни, от Западните Балкани, ние не потърсихме конфронтацията на разделението. Създадохме модел начело, на който беше д-р Ахмед Доган и той целеше единствено да приобщава, подчерта Кючюк. И добави: "Въпреки тежките рани от миналото, търсихме пътища за изход от кризата, търсихме националния консенсус и обединението на нацията.".

И сега имаме нужда от същото. Да потърсим новия национален консенсус, да потърсим онези сили в себе се, да използваме целия потенциал на нацията, за да имаме демокрация на по-високо ниво, за да имаме човешки права и свободи, които не се използват само като фраза по време на предизборните кампании, каза още Илхан Кючюк.

Време е да видим кои са истинските демократи, борците за демокрация. Тези, които през 90-те години докараха българската демокрация и които през 2021 г. ще я изведат на по-високо ниво. Това е Движението за права и свободи, това са гордите избиратели на ДПС, това политиците на ДПС. Гласът за ДПС е глас за България, глас за по-добра демокрация, дайте го. Това е гласът на бъдещето, категоричен бе Илхан Кючюк.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност