57new

Илхан Кючюк от Силистра: Не е важно да се снимаш с Меркел, а да получиш уважението на Европа

Исторически ДПС изигра съществена роля страната ни да бъде част от НАТО и ЕС. Но ние не сме партията, която ще остане в миналото, ние смело гледаме в бъдещето. И за разлика от днешните управляващи, които се опитват да замитат проблемите, ДПС има смелостта и отговорността да говори публично за тях. Това заяви председателят на АЛДЕ Илхан Кючюк на предизборна среща в Силистра. В нея участваха още лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, кандидат на Движението за президент, Искра Михайлова, кандидат за вицепрезидент и Джевдет Чакъров, водач на листата на ДПС в Силистра.

Silistra5

Защо Силистра като граничен район, като житницата на България, не може да разгърне потенциала си? Защо стигнахме дотам кризите да не се управляват, а топката да се прехвърля от президента към премиера и обратно? Така беше 12 години, така е и през последните няколко месеца, през които президентът назначава служебно правителство, на което да му дава инструкции. И това решава ли въпросите? Не, задълбочава ги, убеден е Илхан Кючюк.

Непрекъснато ни питат в Брюксел: Кога ще внесете Плана за възстановяване, това са пари, които са нужни на бизнеса, на общините, на университетите. Най-накрая го внесоха, но сега обещават, че ще получим средствата до края на годината. Европейската технология е ясна. И няма защо да се заблуждаваме - България няма как да се възползва сега от тези средства, защото пропусна шанса си. И това предупреждение, ние от ДПС отправяме вече от месеци - управляващите грешат като затварят разговора между четирите стени на МС, а не го отварят към хората, заяви председателят на АЛДЕ.

Silistra2

Години наред проблемите се замитаха, а някой ни обясняваше колко му е важна снимката с Меркел. Да, тя е важна, но само ако имаш самочувствието да поставиш проблемите на страната си. Това прави ДПС и затова получава признанието и уважението, и то не само на либералните ни партньори, каза още Илхан Кючюк.

Само Мустафа Карадайъ, нашият председател и кандидат-президент, единствен от всички политически лидери започна кампанията си от Брюксел. И в същото време ние не говорим за Брюксел само в предизборни кампании. Защото е безспорен факт - ние работим в Европа, но и работим Европа да бъде тук, навсякъде в България, заяви още той.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност