57new

Искра Михайлова: Има поне 5 причини да кажа: Имам самочувствието да съм кандидат на ДПС за вицепрезидент

Често ме питат защо се съгласих да стана кандидат за вицепрезидент на ДПС. Отговорът на този въпрос даде Искра Михайлова пред пълния площад в град Глоджево, община Ветово. В предизборната среща участваха лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, кандидат на Движението за президент, Илхан Кючюк, председател на АЛДЕ и Ализан Яхова, водач на листата на ДПС в Русе.

Glodjevo4

Кандидатирам се, защото ДПС променя историята с тази стъпка. Повече от 30 години отстоявахме правото си на свобода, правото да избираме и бъдем избирани, да бъдем такива, каквито сме и да уважаваме различния. И затова днес съм кандидат за вицепрезидент на Мустафа Карадайъ, издигнат от ДПС за президент, каза Михайлова.

И допълни: „Кандидатирам се, защото вярвам в демокрацията, но и смятам, че ДПС има още много да допринесе за нея. Защото сме много, знаем как, имаме уменията.”.

Искра Михайлова изброи още три важни причини:

Кандидатирам се, защото вицепрезидентът не е само за декорация. Той подпомага президента в работата му, но също така е лице и водач на каузи, важни за страната ни. Една от тях е каузата за демографското развитие на страната. Ние ще съберем всички около масата по темата къде бърка страната, защо младите си тръгват, за да преодолеем и тази криза. Ще съм инициатор на каузата за българското културно и историческо наследство, така че всеки европеец да дойде и да го види. Включително и в Русе, което е било културен център на Балканите още във времена, когато на много места в Европа не се е знаело какво е това.

Кандидатирам се, защото разчитам на тези пълни площади, на вашата подкрепа. На всички, които изповядват философията на заедността, на единството на нацията.

Кандидатирам се, защото разчитам на подкрепата на Обединена Европа. За нас тя не е абстракция, тя е част от бъдещето на ДПС, част от бъдещето на България. Разчитам на подкрепата на моите колеги и приятели, които вярват в нашите сили и възможности, знаят потенциала ни.”.

Затова имам самочувствието да кажа: Аз съм кандидат за вицепрезидент от ДПС, заключи Михайлова.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност