57new

Мустафа Карадайъ в Цар Калоян: Политически лицемери се правят на европейци, а слагат таван на секциите в чужбина

Лицемерите в политиката отиват в Брюксел, гласуват за езиковото многообразие и същите тези партии идват после в България и забраняват нашия език.

Отиват в Брюксел и гласуват регламенти, които улесняват европейските граждани да гласуват където и да се намират по света, а после идват в България и слагат таван на секциите в чужбина. Нещо повече, милиционери от преди 1989 година влизат по къщите, тормозят възрастни хора и уязвими групи. А после казват, че били държавници и демократи“. Това заяви председателят на ДПС и кандидат за президент Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Цар Калоян.

CarKaloyan1

Той упрекна политическите лицемери, че не разбират демокрацията, която включва както върховенство на закона и спазването на правилата, така и защита на човешки и граждански права на всеки един.

„Такива са политическите лицемери. А самите те се кандидатират за президенти. Случайно попаднали хора в полето на политиката заемат институциите в държавата и вместо да я водят напред, те застават в окопите на партийно-политическите битки и така превръщат тези битки в институционална война“, заяви Карадайъ.

Той добави, че „за разлика от всички тях, ние в ДПС от 30 години правим политика основана на заедността, на обединението“.

CarKaloyan3

Карадайъ припомни, че в условията на политическа криза президентската институция трябва да е полето на разговори на различните политически партии, които изповядват различни ценности, „но пред президента трябва да постигнат съгласие за националните цели,  програма и приоритети“.

„За останалите кризи, в които живеем - енергийна, социална, икономическа, здравна, Конституцията е отредила основна роля на президентската институция чрез Консултативният съвет на национална сигурност. Там присъстват всичките власти и парламентарно представени сили и там е полето да се постигне съгласие за преодоляването на кризите“, каза Карадайъ. Той припомни, че КСНС не е заседавал по тези въпроси, а президентската институция се оправдава, че няма правомощия. „Истината е, че тези хора не си изпълняват задълженията, а нарушават Конституцията“, добави той.

Карадайъ представи общите им приоритети с кандидата за вицепрезидент Искра Михайлова – изпълнителната и законодателната власт да работят в една и съща посока, обединение по една национална цел, а именно достигането за средноевропейските стандарт за живот и то за днешното поколение, безплатна и достъпна детска градина за всяко дете и създаването на Съвет по енергетиката при президента, за да имаме ясна цел и посока в този стратегически отрасъл.

Олицетворяваме единството на нацията, ще сме гарант за изпълняване на Конституцията, добави кандидатът за президент на ДПС.

В навечерието на третите парламентарни избори за годината, някои казват: Изморихме се! Аз обаче твърдя, че няма как да се изморим, защото изборите са част от демокрацията. И затова аз винаги повтарям, че по-добре да има избори, отколкото нещо друго да се случи, заяви заместник-председателят на ДПС и водач на липсата в Разградско Ахмед Ахмедов.

Тагове: дпс, мустафа карадайъ, президент , искра михайлова, Цар Калоян

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност