57new

Мустафа Карадайъ от Разград: Радев гази конституцията. Гавазите на Рашков ползват държавния апарат като бухалка срещу гражданите

В Разград, в столицата на демокрацията, някой си позволява в европейска България да нарушава Конституцията и законите на страната, човешките, гражданските и политическите права и свободи. Това коментира лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, кандидат на Движението за президент, на предизборна среща в Разград. Повод за острата му реакция бе поредният полицейски тормоз над възрастни граждани и хора с увреждания в селата от региона. Бруталното отношение от страна на подчинените на Бойко Рашков униформени върху избирателите бе разкрито преди ден от зам.-председателя на ДПС Ахмед Ахмедов, водач на листата на Движението в региона. То бе остро осъдено по-рано днес от Карадайъ и Ахмедов на митинг в Кубрат.

Razgrad1

Под благовидния предлог „борба с купуването на гласове” полицаи влизат в домовете на хора, които на миналите избори са гласували по законовия ред с ТЕЛК – решение в подвижни избирателни секции. Искат им обяснения, карат ги да подписват протоколи и така се опитват да ги сплашат. ДПС - Разград проведе среща с областния директор на полицията, подаде жалба в прокуратурата и обяви, че адвокати завеждат дела, за да защитят правата на избирателите.

Razgrad2

Тези, които сплашват и тормозят избиратели, нарушавайки правата им, не са достойни гражданин нито на България, нито на Европейския съюз. Ще уточня кои са те - Румен Радев, който назначи служебно правителство с министър на вътрешните работи Бойко Рашков и неговите гавази, които са взели униформи явно от разградския театър“, възмути се Карадайъ.

Razgrad3

И продължи:

Ето затова сме на такова дередже. Тези хора нямат отношение дори към здравето и живота на българските граждани, а искат да заемат първите постове в най-важните институции на страната - президент, министър-председател, министър. С какво достойнство днес, когато сме стигнали до ситуацията СЗО да алармира, че в България смъртността е най-висока в света, те се тупат в гърдите, че предприемали мерки. Какви мерки са предприели? Резултатите сами говорят. Преди това имаше един премиер, който раздаваше от джипката – Бойко Борисов. И той предприемаше мерки в ковид – кризата. Какви бяха те? Резултатите сами по себе си говорят - бяхме първи по смъртност в Европа. Това са резултатите от мерките им”, заяви Карадайъ. И допълни: „Днес всички те са кандидати и се опитват чрез репресиите на държавния апарат да получат служебна изборна победа.

Razgrad4

Ясно заявяваме: Ние сме платили много, много, много висока цена за свободата и демокрацията в нашата Родина България. И затова ние имаме дълг да отстояваме извоюваната свобода и демокрация”.

През последните 12 години при управлението на Борисов и най-вече през последните 6 месеца при управлението на Радев виждаме как държавният апарат се ползва да нарушават Конституцията и законите на страната. И се ползва като бухалка срещу граждани. И по кои граждани – хората с ТЕЛК, най-уязвимата част от обществото. И възрастните хора. А основният критерий за оценка за цивилизованост на едно общество нали знаете кой е? Грижата към възрастните и уязвимите хора. Ето това им е нивото на цивилизация – репресии към възрастните и уязвими хора чрез държавен апарат, който го превърнаха в онази народна милиция, която знаем отпреди 1989 г., каза още Карадайъ.

Демокрацията е в криза, държавността е в криза, дошло е време за нов етап от демократичното развитие на нашата Родина България, подчерта кандидатът за президент на ДПС. В момента президентската институция има основна вина за политическата криза. Целта на служебния кабинет не е да бъде бухалка срещу хората, а да организира провеждането на нормални избори. Не чрез милиционерщина да произвежда изборен резултат, припомни кандидат - президентът .

Той изтъкна, че президентската институция трябва да олицетворя единството на нацията.

Уви, през последните години виждаме как президенти, премиери, председатели на НС влизат в окопите на партийно-политическите битки, каза Карадайъ. И подчерта, че двамата с Искра Михайлова единствени олицетворяват националното единство, защото от 30 години изповядват политическата философия на заедността, а сега единствени предлагат на българите национални обединителни каузи – достигане в най-скоро време на средните европейски доходи, безплатна и достъпна забавачка за всяко дете и Съвет по енергетика към държавния глава.

Razgrad Ahmedov

С издигането на кандидат за президент – и то лидера на партията Мустафа Карадайъ, ясно казваме, че ДПС трябва да участва във властта, заяви зам.-председателят на партията Ахмед Ахмедов, който също остро осъди политическите репресии на Рашков. Видяхме без нас какво се случи цяла година, не успяха да направят досега правителство, защото липсва маята. А маята е ДПС, заяви Ахмедов. Той посочи и целта на изборите - с номер 17 да имаме 17 % от гласовете.

Нека да покажем на всички, че с отрицание на ДПС хубавите неща няма как да се случат, че е дошло време ДПС да вземе своето сериозно място в политическия живот на страната. И това е така, защото България има нужда от нови хоризонти, а носителят на новото е ДПС“, обобщи заместник-председателят на Движението.

Тагове: дпс, мустафа карадайъ, президент , кампания, Разград

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност