57new

Карадайъ от Хитрино: Колко пъти Радев свика Консултативния съвет за пандемията? Нито веднъж!

Има световна пандемия, има здравна криза в България. Колко пъти се свика консултативния съвет по национална сигурност, за да има съгласие между различните органи и институции в държавата, включително и политическите партии“. Този въпрос зададе председателят на ДПС, който е и кандидат за президент на среща със симпатизанти в Хитрино.

Hitrino

Той припомни, че в кризисните времена много е съществена ролята на президентската институция.

Даде 2 примера.

Първият е, че по време на политически кризи президентската институция трябва да бъде полето, в което различните политически партии със своите различия да могат да постигат съгласие по националните приоритети и ценности.

Hitrino1

Вторият е, че със специален закон е създаден Консултативен съвет при президента на Република България. Съгласно закона, на всеки три месеца трябва да има заседание на консултативния съвет по национална сигурност. „Аз ви задавам един въпрос: Колко пъти Радев е свиквал този съвет?

Карадайъ отговори еднозначно на въпроса.

„Нито веднъж. А това е от основните роли на президентската институция. Когато е правена нашата Конституция точно това е заложено, като компетенции и отговорност на президентската институция“, припомни Карадайъ.

Hitrino2

Той заяви още, че в тези кризисни времена на България ни е нужно единство на нацията и че само двамата - с г-жа Искра Михайлова, олицетворяват това.

Ролята на президентската институция е да предлага обединяващи национални каузи и цели и припомни три от тях, които са залегнали в президентската му програма. Първата е - българите да достигнем средните европейски стандарти на живот още за нашето поколение. Това ще стане с програмата за ускорено икономическо развитие, и ние ще го направим, обеща Карадайъ.

Втората обединяваща национална кауза е да има безплатна и достъпна детска градина за всяко дете в България.

„Третата е свързана с енергетиката. Ще създадем съвет по енергетика към президента, за да може и изпълнителната, и законодателната власт, да вземат адекватни решения, особено по време на кризи, каза председателят на ДПС.

По темата с пандемията, той призова членовете и симпатизантите на ДПС да пазят живота и здравето си, а заедно с това живота и здравето и на околните.

„Управляващите се хвалят, че предприемат много мерки. Има обаче един критерии, които дава оценката за мерките, които са взети. И това е разпространение на заразата и смъртност на глава от население.

При Бойко Борисов миналата година есента бяхме първи в Европа по смъртност. Днес, при тотално проваленото служебно правителство на Радев, ние вече сме първи в световен план, докато СЗО призовава целият свят, а и България, да вземат мерки, за да спрат тази мрачна тенденция“, каза още кандидатът за президент.

В Хитрино Мустафа Карадайъ положи венец пред паметника на легендарния спортист борец Коджа Юсуф.

Тагове: дпс, мустафа карадайъ, президент , избори, Хитрино

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност