57new

Искра Михайлова с кауза - европейците да видят Плиска

Вярвам, че президентската институция в България може да бъде изпълнена със съдържание. Може да даде каузи на българския народ, необходими за изграждането на държавността. Това каза във видеообръщение от Страсбург кандидатът на ДПС за вицепрезидент Искра Михайлова. Тя бе преизбрана за заместник-председател на групата на либералите в Европа "Обнови Европа", което е огромно признание за България и за ДПС.

Практиката в Европарламента е депутатите да заемат ръководни постове само за половин мандат, за да може да има по-голяма представителност на държавите. Но Михайлова не само бе преизбрана, тя получи най-много гласове. В предишния Европарламент по същия начин Искра Михайлова изкара пълен мандат като председател на най-голямата комисия - по регионално развитие.

Sumen3

Гордея се с преизбирането си като зам.-председател на "Обнови Европа", това е признание за ДПС и за България, каза Михайлова на депесарите.

Кандидатът за вицепрезидент представи две от каузите, за които ще работи, ако бъде избрана.

Българското културно наследство да бъде достъпно за цяла Европа и целия свят е една от големите цели на Михайлова. Всеки един европеец да чувства за свое задължение да посети Плиска и Преслав, да се поклони пред руините една държавност, която е от първите в модерна Европа, да разбере културата на българина, да разбере откъде идва съвременна Европа, разглеждайки Мадарския конник, каза Искра Михайлова.

И допълни: "Да крачи през Шуменската крепост и да се възхищава от паметника на основателите на България, да разбере историята на България и да оцени огромното съкровище, което се крие в българските музеи, архиви, библиотеки.".

Но заедно с това модерният европеец трябва да прекрачи прага на Томбул джамия. Ще го посрещнем, нали? За да види красотата, силата, огромната амбиция и преплитането на културите в един от най-големите паметници на ислямската религия на територията на Балканския полуостров. Нека направим така, че българското културно наследство бъде позната част от европейското културно наследство, допринасяща за бъдещето на обединена Европа, каза още Искра Михайлова.

Кандидатът за вицепрезидент представи и каузата си над всеки дом в България, над всяка детска градина, над всяко училище, читалище, над всяка обществена сграда, над всяка сграда да се вее българският трибагреник.

 

Тагове: дпс, искра михайлова

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност