57new

Йордан Цонев от Търговище: Рано или късно България ще признае политическото лидерство на ДПС

Ние винаги сме били в една кампания, кампанията за нашата Родина. С тези думи зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев се обърна към депесарите в Търговище по време на предизборна среща. В нея участваха още лидерът на партията Мустафа Карадайъ, кандидат на Движението за президент и Джейхан Ибрямов, член на ЦОБ и водач на листата в Търговище.

Много хора ме питат защо стигнахме дотук, защо нямаме правителство, защо другите държави излизат от кризата и си редят живота, каза Цонев. И допълни: „Липсата на лидерство е една от основните причини”.

Targovishte52

Йонев посвети цялото си изказване на темата за лидерството и неговата липса. „Денят, в който се обявиха новите мерки срещу коронавируса, е много показателен, че в България няма лидерство. Какво предизвикаха мерките – хаос в лечебните заведения, опашки, паника и гняв. Обаждаха ми се лекари от цялата страна, възмутени, болниците са препълнени. Не искам да чертая катастрофични картини, а да обвържа темата с лидерството. Кой излезе да поведе страната, за да я изведе от тази криза, кой пое отговорност? Сегашният президент ли? Не, той се скри зад министрите, които е назначил, заяви Йордан Цонев. Скри се зад министъра, чиято оставка днес искат всички политически сили. Министърът, който трябваше да бъде уволнен още на третия ден, след като бе назначен, но вместо това бе преназначен и в следващия служебен кабинет, каза Цонев и подчерта, че Стойчо Кацаров не е направил нищо, за да спре здравната криза.

Бойко Борисов, който сега иска оставката на Радев и който в началото на кризата направи щаб под наше давление, на третия ден даде думата на хора като Мангъров, които разколебаха цялата нация в ползата от ваксинирането, обясни Цонев защо сме с 20% ваксинирани, докато в Европа имунизираните са 80 на сто и държавите вече са в постпандемичен период, работейки за своето възстановяване.

Политическото лидерство е да носиш отговорност, не се криеш зад другите, подчерта Йордан Цонев. И допълни: Да поемеш в труден момент жезъла и да поведеш хората.

Но у нас има нарцисизъм и елементарен авторитаризъм. Демонстрират ни го и предишният премиер, и сегашният президент. Всеки стъпва върху отрицанието на другия – Борисов върху Радев, Радев върху Борисов, десните едни върху други, а целият политически спектър върху ДПС, посочи Цонев. И изтъкна: „А в градското дясно не само, че няма лидерство, там няма нищо – има едно задкулисие и едни хора - кукли на конци, които се дърпат от кръга „Капитал” и Иво Прокопиев.”.

А България има политически лидери и ние го знаем най-добре от всички. Защото има и ще има политици с визия за развитието на страната, които могат да поемат отговорност. Политици, които виждат 20 години напред и които повеждат страната си по този път. Такъв политик е нашият създател и почетен председател д-р Ахмед Доган – истински политически лидер и държавник, категоричен бе Цонев, подчертавайки че това го знаят всички опоненти на ДПС, нищо че не го признават. По-важното е, че Европа го знае, светът го знае и го признава, категоричен бе зам.-председателят на ДПС.

„В този дефицит на политическо лидерство ние имаме един председател, който по каноните на политиката би бил по-скоро млад политик, защото 50-те години за един политик са по-скоро млада възраст. Но нашият председател Мустафа Карадайъ, който е кандидат за президент, има всички качества на политическия лидер. Никога не се е крил зад никого от нас, не се е крил зад партията, никога не е бягал от отговорност. Точно обратното. Винаги в трудни моменти е заставал отпред и е водел партията. Затова ще кажа така: В България липсва политическо лидерство, но политическо лидерство в ДПС никога не е липсвало. Проблемът на България е, че трябва да поеме и да признае политическото лидерство на ДПС. Рано или късно това ще се случи. Рано или късно България ще признае политическото лидерство на ДПС в обществения живот, в държавническото строителство и във всичко, което ще изведе нашата Родина България там, където искаме да бъдат нашите деца”, подчерта Йордан Цонев.

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност