57new

Йордан Цонев: Моделът Борисов-Радев трябва да бъде разграден. Общият им знаменател е Прокопиев

Трети път в условията на криза, ние правим избори. Изправихме за трети път народа си пред избори. И трябва да се срамуваме от това. Това заяви зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев на предизборна среща в Ловеч. И подчерта: "Днес в българския парламент трябваше да обсъждаме бюджета за догодина, мерките срещу кризата, кои са приоритетните проекти за изпълнение в Плана за възстановяване и устойчивост, който трябваше вече да е приет от Европейската комисия.".

lovech30 copy

В срещата, която се проведе при стриктно спазване на противоепидемичните мерки участваха още лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, кандидат на Движението за президент, и водачът на листата на партията за Ловеч Станислав Анастасов, зам.-председател на ДПС.

"Освен това, не трябваше да подлагаме на изпитание лекарите, медицинските сестри, санитарите, които отново не спят. Трябваше хората да са по-спокойни и по-осигурени.
Вместо това ние обикаляме страната, правим избори и виждаме в очите ви справедлив гняв. Това е справедлив гняв към българските политици, защото така не се постъпва с народа си, с държавата си", заяви Йордан Цонев.

Но защо се случи всичко това? Ние от ДПС знаем, че по тези въпроси нямаме никаква вина. Защо? - попита зам.председателят на Движението. И обясни:

"Още в нощта на изборите през април, председателят на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че ще подкрепим правителството на т.нар партии на протеста, защото разчитаме резултатите от волята на избирателите като желание за промяна и разграждане на модела на ГЕРБ и Борисов.
Вместо това ние получихме бавене, мънкане и нежелание да се предприема политическо действие. Доста по-късно, преди десетина дни разбрахме, че това е било предварително договорено – поне между президента и определени групи. Групата, с която е било договорено, е на „Капитал“, начело с Иво Прокопиев – главният олигарх и главният задкулисен играч в България. С определени негови кадри, които е трябвало да участват в служебното правителство. Доказателството за това го получихме черно на бяло – на 15 април се свика парламента, на 20-ти се даде първият мандат, а на 21-ти април вече онова усмихнато момче, които някои шеговито наричат „Шугър фейс“ , но би му прилягало друго определение – Лъжливото овчарче, пише до канадските власти, че иска да се освободи от канадското си гражданство, защото „има голяма вероятност да бъде назначен за министър“."

Ето какво още каза Йордан Цонев: "Тогава, когато ние се борихме и се надявахме, че ще има редовен кабинет, който да посрещне кризата, те вече са се договорили, че такъв няма да има, че ще бъде назначен служебен кабинет от президента Радев и точно тези лица ще бъдат в него.
Същото се случи и в 46-тото Народно събрание.

Казвам това, защото много ясно трябва да е очертана коя е отговорността страната да бъде вкарана в такива тежки кризи. А не сега президентът Радев да претендира за втори мандат, а тези двама „Андрешковци“ да раздават постове и да правят кабинети. А пък Иво Прокопиев и цялата му дружина – медии, олигарси, НПО-та, бизнесмени, политолози, социолози, да се спотайват и посочват като виновник ДПС и Делян Пеевски за всички беди в страната.

С какво е виновен Делян Пеевски? Че е едно от лицата на ДПС? С това, че беше единственият бизнесмен, който не щадеше усилията и ресурсите си, когато пламна пандемията? С какво е виновно ДПС – че посочва недъзите на този модел ли?

ДПС свали от власт Борисов през 2013 г., а те го върнаха. Даже му станаха коалиционни партньори.

ДПС е „виновно“, че иска България да бъде единна, силна и просперираща. Бизнесът да има подкрепа, а доходите на хората да стигнат средноевропейските стандарти на живот.

Затова ние преди говорихме, че искаме да разградим модела ГЕРБ, а сега говорим, че искаме да разградим и модела Радев от последните 6 месеца.

Защото общият знаменател между краткото управление на Радев с двата му служебни кабинети и кабинета на Борисов е нездравата жажда за власт, опитите да бъде парцелирано политическото пространство и завладяно. И най-важното – тесните им връзки със кръга на задкулисието – „Капитал“.

Прокопиев е общият знаменател между двамата, това е общото кратно. Имаме пълното основание да кажем: Трябва да бъде разграден модела Борисов- Радев. И това ще направим ние в следващия парламент.

Защото докато не изчезне това задкулисие, което не ходи на избори, което прави политически ГМО-та, което притежава целия медиен мейнстрийм, ние няма да имаме истинска, а фасадна демокрация, която е пленена заради тях."

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност