57new

Мустафа Карадайъ от Ловеч: ДПС е символ на демокрацията в България

Ние сме носител на демокрацията и символ на демокрацията в нашата Родина България. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, кандидат на Движението за президент, на предизборна среща в Ловеч. Тя се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки. В нея участваха още зам.-председателите на ДПС Йордан Цонев и Станислав Анастасов, който е и водач на листата в региона.

lovech30 copy

Платихме много висока цена, за да дойде демокрацията в нашата Родина. Но виждаме в последните 12 години и най-вече в последните 6 месеца отстъпление от демокрацията. Виждаме как се руши държавността. Затова ние заставаме пред вас с г-жа Искра Михайлова - хора, които олицетворяват единството на нацията, каза Карадайъ. И подчерта, че с издигането на президент и вицепрезидент на България ДПС иска да покаже, че е дошло време за нов етап в българската демокрация.

Ние ще бъдем гарант за изпълнението на конституцията и законите в нашата страна, увери Мустафа Карадайъ. И подчерта, че президентската институция трябва да бъде полето на съгласие между различните политически партии, между различните социални групи. Защото днес има омраза, разделение и противопоставяне в обществото. Президентската институция трябва да бъде символът на обединението и единството на нацията. Тя е мястото, където различните политически партии трябва да намират националното съгласие, категоричен бе лидерът на ДПС.

lovech37

След 2009 и до днес България няма цел, няма посока, а една от задачите на президентската институция е именно тази - да предлага обединяващи национални каузи, каза Карадайъ. И посочи новата национална цел: в най-скоро време България да постигне средните европейски стандарти на живот. Имаме самочувствието да го предложим, защото знаем как да го постигнем. От 2017 г. сме сложили на масата програма за ускорено икономическо развитие на България, в която основните приоритети са зелена икономика, високи технологии и включване на свободните и активни граждани в политическите процеси, каза лидерът на ДПС.

Другото самочувствие, което имаме в ДПС, е признанието, което получаваме от Европа, каза Мустафа Карадайъ и посочи, че президентът на АЛДЕ, в която членуват 60 либерални партии, която има 7 министър-председатели на държави-членки на ЕС, която е излъчила председателя на Съвета на Европа, има петима комисари и третата по големина парламентарна група в ЕП, се казва Илхан Кючюк от ДПС, от България. Председателят на европейската либерална младеж е Антоанета Асенова, също ДПС, а евродепутатът, който отговаря за цялата селскостопанска политика на ЕС е Атидже Алиева-Вели от ДПС.

Мустафа Карадайъ разказа как в предишния си мандат като председател на най-голямата комисия в Европарламента - по регионалното развитие, Искра Михайлова е трябвало да отстъпи поста си при преполовяването на своя мандат. Защото такава е практиката в Брюксел - за да има по-голямо представителство на държавите, ръководните постове са с половин мандат. Но, когато дошло заседанието за избор на нов председател, залата посрещнала Михайлова на крака и с аплодисменти и нов председател не бил предложен. Тя изкара пълен мандат, което е изключение за Брюксел, подчерта Карадайъ.

Ние казваме в Брюксел какво да се случва. Ние сме едни и същи и в Брюксел, и в София и в Ловеч. Не сме лицемерни като някои други, които в Брюксел гласуват едни регламенти, а в България точно обратните на тях закони. Затова и в Либералния интернационал имаме уважението и признанието. Защото сме едни и същи с нашите ценности, каза Карадайъ.

За нас основната философия за правене на политика е философия на заедността, която гласи, че всички ние различни, отстоявайки своята идентичност, трябва да бъдем заедно и да градим общото ни бъдеще в нашата Родина България, каза Карадайъ. И изрази увереност, че всички, които милеят за своята Родина България, които искат час по-скоро да достигнем средните европейски стандарти на живот, ще гласуват с № 17.

Говорихме, че искаме да разградим модела ГЕРБ, а сега говорим, че искаме да разградим и модела Радев от последните 6 месеца, категоричен бе зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев. И обясни: "Защото общият знаменател между краткото управление на Радев с двата му служебни кабинети и кабинета на Борисов е нездравата жажда за власт, опитите да бъде парцелирано политическото пространство и завладяно. И най-важното – тесните им връзки със кръга на задкулисието – „Капитал“.".

Прокопиев е общият знаменател между двамата, това е общото кратно. Имаме пълното основание да кажем: Трябва да бъде разграден модела Борисов- Радев. И това ще направим ние в следващия парламент, подчерта Цонев.

Гордейте се, с актуализацията на бюджета помогнахме на пенсионери, бизнес и общини, обърна се към депесарите водачът на ловешката листа на Движението Станислав Анастасов. И заяви: "Гласувахме 120 лв. за най–уязвимите хора, пари за земеделците, допълнителни средства за транспорта в планинските и отдалечените общини, каквито има много в Ловеч. Можете да бъдете наистина горди, защото ДПС е единствената партия в парламента, която при актуализация на бюджета, благодарение на председателя си и на г-н Цонев, направи така, че всичките ни предложения да бъдат приети.".

 

Тагове: дпс, мустафа карадайъ, президент , избори

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност