57new

Мустафа Карадайъ от Кнежа: Дошло е времето за нов етап в българската демокрация

Дошло е времето Мустафа и Искра да бъдат кандидатите за президент и вицепрезидент на България. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Кнежа, област Плевен. В нея участваха Искра Михайлова, кандидат на ДПС за вицепрезидент, Илхан Кючюк, председател на АЛДЕ, Йордан Цонев, зам.-председател на ДПС, Марио Рангелов, водач на листата на Движението в Плевен и Велислава Кръстева, народен представител от региона в 44-ото и 45-ото НС.

kneja3

Дошло е времето за нов етап в българската демокрация, дошло е времето да обединим българската нация, категоричен бе Мустафа Карадайъ. И заяви: "Нашите деца имат нужда от образование и бъдеще, от хляб и работа, от достоен живот.".

Демокрацията и държавността днес са в криза, каза кандидатът на ДПС за президент. Загрижени сме за здравето си, за хляба, за препитанието си. Нашите деца и внуци заминават някъде из Европа, да работят, да заделят от залъка си, за да ни изпращат пари. Това е тъжно, много тъжно. Но имаме надежда, че с общи усилия можем да направим нашата Родина България по-добро място за живот, категоричен бе Мустафа Карадайъ.

kneja5

Една от функциите на президента е да предлага национални, обединяващи каузи. И аз ви предлагам такава: в най-скоро скоро време да достигнем средните европейски стандарти на живот, обърна се към хората Карадайъ. И им обеща: "Ще следим и дали в министерски съвет и в парламента работят за изпълнението на тази цел.".

Ние знаем, че е трудно, но знаем, че тази цел трябва да бъде постигната. И затова имаме приоритети - зелена икономика, високи технологии и включване на свободните и активни граждани в политическите процеси, каза лидерът на ДПС.

Призовавам ви заедно, смело и решително да влезем в тази кампания и да спечелим тези избори. Аз вярвам във вас, успех с № 17, каза Мустафа Карадайъ.

Той покани Велислава Кръстева да застане до него пред хората. Тя е голяма приятелка на Плевен и региона, каза лидерът на Движението и изтъкна заслугите й за развитието на областта.

Кандидатирам се за вицепрезидент, защото вярвам във вас и в демокрацията, каза Искра Михайлова. Тя обясни, че демокрация има само тогава, когато нашият общ глас се чува, когато сме заедно.

Първата ми кауза ще бъде справянето с демографската криза, заяви Искра Михайлова. И отправи тежки въпроси към управляващите: защо българите са в чужбина, защо не са тук, защо нямат препитание в Родината си?

Ние знаем, че ще отидем на балотаж, защото ви виждаме вас, разчитаме на вас, на обединените сили на Движението за права и свободи, каза Искра Михайлова.

Само ДПС може да развива нашите населени места без да ни дели, категоричен бе и президентът на АЛДЕ Илхан Кючюк. Вашите жалби срещу полицейския тормоз по време на миналите избори вече са в Брюксел, каза Кючюк. Той съобщи, че европейски наблюдатели, поканени от ДПС, ще следят изкъсо изборите у нас.


За първи път имаме шанса да си подредим държавата - от президентската институция, през парламента до местната власт, каза президентът на АЛДЕ.

ДПС сме семейство, за нас няма областни градове и села, обърна се към хората от Кнежа зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев. Има 23 кандидат-президентски двойки. Искам да наблюдавате колко от тях ще дойдат тук при вас. Само тази двойка ще бъде, убеден съм, каза Цонев, посочвайки Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова. "И това е израз на нашето уважение. Председателят на партията е кандидат за президент. Ние сме единствената партия, която застава с лицето си и иска президентската институция в името на хората и в името на България. Затова до него е Искра Михайлова, която е фактор в европейската политика.", каза още Йордан Цонев. И подчерта: "ДПС знае какво е нужно на всеки човек, за да излезем от тази криза и да градим достоен живот.".

Тагове: дпс, мустафа карадайъ, президент , искра михайлова, избори

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност