57new

Искра Михайлова във Враца: Разчитаме на гласа на всички, които мислят разумно и за бъдещето

Кандидатирам се за вицепрезидент на България, защото искаме да покажем с господин Карадайъ, че именно ДПС може да допринесе за развитието на демокрацията в България, да защити и изгради наново държавността, така както я е изграждало през последните 30 години. Да бъде този стожер на правата и свободите на българските граждани, който не може да бъде заменен с каквито и да било еднодневки и измислени герои. Това заяви Искра Михайлова, кандидат за вицепрезидент на ДПС, на среща със симпатизанти във Враца. Тя бе проведена при спазване на всички противоепидемични мерки. В нея участваха лидерът на ДПС и кандидат на Движението за президент Мустафа Карадайъ, Илхан Кючюк, президент на АЛДЕ, Йордан Цонев, зам.-председател на ДПС и Цветан Енчев, водач на листата на Движението за Враца.

"Кандидатирах се, защото вярвам, че демокрацията има бъдеще, вярвам, че ДПС допринесе за тази демокрация. И аз също мога да допринеса за нея. Вярвам, че всички с вас можем да успеем много повече от това, което сме показали.

Това са два избора, които ни очакват – за президент и парламент. Но те са с една цел – за държавността и за обединението на нацията. Неслучайно това са нашите два слогана и те са свързани.

Президентът трябва да е обединител на нацията, а вицепрезидентът трябва да го подпомага, да оглави каузи, които са от полза на страната, на родината ни", заяви още Искра Михайлова.

Тя добави: "Вицепрезидентът може да работи с учените на България, с хората, които участват в големите международни екипи, с тези, които правят иновации, с онези, които развиват най-новите производства, които работят в големите и модерни фирми. И заедно с всички тях да повдигне дебата за темата, която тук, в Северозапада, е с особена острота. Сега ще излязат резултатите от преброяването. И тогава отново ще се запитаме – къде отидоха хората ни, защо се стопихме? Затова казвам, че бъдещият вицепрезидент трябва да поведе каузата – да живее българския народ по-добре, за да просперира страната ни. А също и още една, която е любима тема за мен - българската култура и българското културно-историческо наследство. Нека българският вицепрезидент бъде знамето, за да може цяла Европа и целия свят да разбере каква е културата на тази древна страна, с която ние се гордеем.".

Искра Михайлова обяви и на кои гласове ще разчита по време на вота. "Разчитам на гласовете на тези, които ще гласуват за нас, защото ще чуят това, което ние говорим. На тези, които мислят разумно и то за бъдещето за страната. На тези, които са готови да поемат отговорност, а не само да чакат някой да реши вместо тях.

Разчитам на гласа на моите колеги, приятели, съпартийци, но заедно с това и на партньорите по много проекти от ЕС. Защото за нас Брюксел не е неясна администрация, а мястото, където работим. Никога не сме казали като другите партии: Така казва Брюксел! И знаете ли защо? Защото това, което казва Брюксел, сме го казали ние", каза още Искра Михайлова.

 

 

Тагове: дпс, мустафа карадайъ, президент , искра михайлова, кампания

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност