57new

Мустафа Карадайъ: ДПС няма да даде безусловно своята подкрепа

Вижда се, че ДПС запазва относителния си дял. Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на пресконференция в централата на партията в края на изборния ден. Той отбеляза ниската избирателна активност като фактор на тези избори.
По думите му тя е вследствие на периода, в който се провеждат изборите, както и машинното гласуване. Ниската избирателна активност заедно и с ролята на служебния кабинет в изборния процес, от ДПС отделно ще анализираме и коментираме, каза Карадайъ.
ДПС няма да подкрепя безусловно, подчерта председателят на движението. Условията ни са възстановяване на нормалността в политиката и възстановяване на демокрацията, каза Карадайъ. По думите му това означава държавните органи и институции да функционират съгласно Конституцията и законите на страната, в услуга на българските граждани и в помощ на бизнеса и бизнес средата, а "не да са бухалка срещу бизнеса и българските граждани". Възстановяването на демокрацията не може да се случи с недемократични средства и инструменти, отбеляза той.
Второто условие на ДПС за подкрепа на ново управление е да има ясна програма за ускорено икономическо развитие на страната на база приоритетите на ЕС.
"Ако през април изборите дадоха старт на рестарта, т.е. промяна на "модела ГЕРБ", ние много категорично заявихме, че моделът "стани да седна" не е промяна на "модела ГЕРБ". Напротив - промяната е възстановяване на нормалността в политиката и възстановяване на демокрацията", коментира председателят на ДПС. Той припомни, че в последните 12 години от ДПС активно призовават за диалог и нормалност в политиката.
Някои хора се опитаха да използват темата за Делян Пеевски като инструмент в изборите, аз не мисля, че тази тема ни е попречила или ни е помогнала за изборите, каза Карадайъ в отговор на въпрос.
От ДПС ще анализират и защо на тези парламентарни избори ромите не гласуваха.
Карадайъ поздрави всички български граждани, които участваха в изборите и благодари на гласувалите за ДПС.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност