57new

Централният лъч се срещна с жители на Брезница

Централния предизборен лъч пристигна в Брезница за да подкрепи листата на ДПС за Благоевград. Начело на листата са зам.-председателите на ДПС Халил Летифов, втори Йордан Цонев, следвани от Елхан Кълков.

В своето изказване пред пълния площад на Брезница Карадайъ направи кратък коментар относно състоянието на политиката в България.  Той обобщи проблемите и подчерта „ Войната между институциите доведе до политическа криза, но 12 годишно безцелно пребиваване във властта натрупа нов дълг-над 20 милиарда. Дълг,  който ще се плаща от нашите деца и внуци.“ Карадайъ посочи още, че се наблюдава отстъпление на правата и свободите,  и допълни „които ние си отвоювахме 89 година и докарахме демокрацията“. „Криза в демокрация – защото държавният апарат работеше в услуга на една партия и срастване на партия и държава, нещо от преди 30 години, което мислихме, че няма да ни се случи повече.“ каза още той.  

Карадайъ припомни за приоритетите на ДПС ,които са приоритети на ЕС от миналата година, а именно - зелената икономика,  високи технологии и свободни и активни граждани.  

 Лидерът на Движението призова присъстващите да гласуват с № 7, за да може институциите да работят в услуга на хора, във взаимен контрол координация, за да има стабилност и икономическо развитие на страната. заключи Мустафа Карадайъ.

 В емоционално изказване зам.-председателят на ДПС и втори в листата на ДПС за Благоевград  Йордан Цонев   подчерта, че ДПС работи с грижа за децата и хората  и  има програма за децата. „Имаме програма да строим детски градини  и училища, а не да ремонтираме старите.” И припомни, че в  44-то НС ДПС предложи детските градини да бъдат безплатни. Цонев изтъкна, че ДПС  има заложено в програмата си да бъде създаден  „Фонд за дигитализация на образованието, всяко дете да има таблет, купен от държавата, всяка класна стая да има компютри, защото нашите деца трябва да  учат за една друга епоха, която вече настъпи – дигиталната ера.“

 Цонев подчерта, че „очите на ДПС са обърнати към децата“. Той  призова присъстващите на площада да гласуват с №7, защото „без всичко друго може, но без бъдеще за децата ни не може“, заключи Цонев.

 

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност