57new

Мустафа Карадайъ от Русенско: Нужни са избори, които да произведат стабилност

 

Централният предизборен лъч пристигна в Русенско, за да даде старт на кампанията в района. На събитията в Русе и Ветово присъстваха лидерът на партията Мустафа Карадайъ, зам.-председателят Йордан Цонев и евродепутатът Атидже Вели. Листата на ДПС в региона се води от Бюрхан Абазов, следван от Дауд Ибрям и Айлян Карамехмедова.

По думите на председателя на Движението „България има  нужда от  ясни приоритети и с различните партии, с техните различни виждания, да седнем на една маса и в диалог да определим приоритетите на нашата страна. България има нужда да следва и европейските приоритети - Зелената сделка, дигитализацията и гражданското общество“, допълни лидерът на Движението и припомни, че именно това са приоритетите и на ДПС заложени в програмата за ускорено икономическо развитие на ДПС. „Нужни са избори, които да произведат стабилност в страната и да дадат шанс за реализиране на програма за ускорено икономическо развитие. За нас е важно да сме част от определянето на приоритетите на нашата страна“, каза още той.

В своето изказване зам.-председателят Йордан Цонев отговори на въпроса ще подкрепи ли ДПС правителство на протестните партиите и партиите на промяната. Той направи ясно  разграничение между партиите на статуквото и тези на протеста, като  припомни, че ДПС два пъти е искала, от трибуната на НС, оставката на Борисов  „и още една оставка“. „Ние поискахме две оставки!  На какво основание ние не сме партия на  протеста? И на какво основание „Да, България“ е партия на промяната?", попита риторично Цонев и продължи: „Партия, чиито лидери създадоха ГЕРБ и ги докараха на власт с анти-депесе реторика. Партии, които върнаха ГЕРБ на власт 2014 година, след като ДПС го беше свалила. Партии, чиито лидери бяха министри на Борисов“, акцентира Цонев.

  Той изрази готовността на ДПС за диалога  и заяви: “Казвам различията сега, но сме готови да седнем на една маса с тези хора и да видим накъде ще върви България. Различията сега, после общите неща в името на България“, заключи зам.-председателят на ДПС.

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност