57new

Мустафа Карадайъ от Омуртаг: В българския политически живот диалогът липсва!

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ пристигна гр. Омуртаг за да даде мощната си подкрепа за  търговищката листата. Водач в двадесети и осми многомандатен избирателен район е Джейхан Ибрямов, следван от Имрен Мехмедова и  Сунай Хасанов.

 „През месец април направихме избора на промяната и една голяма крачка за възстановяване на демокрацията в нашата Родина.“  С тези думи  започна словото на председателя на ДПС пред събралите се хора на площада в гр. Омуртаг.

 Карадайъ продължи с коментар  относно политическа ситуация в страна и категорично заяви „В българския политически  живот диалогът липсва. В  основен инструмент  за правене на политика последните години  се превърна омразата, разделението, противопоставянето и агресията, както и липсата на политическа визия и политическа програма. Наличието на политическа импотентност търси разделителни линии в обществото.“ бе категоричен лидерът на Движението.  

 Мустафа Карадайъ припомни и огромното признание, като получи ДПС  с избора на Илхан Кючюк за президент на АЛДЕ. И допълни „Само, че в нашата Родина хора, които влизат в политическото поле, но  и им липсва държавническо, търсят разделителни линии на противопоставяне, омразата  и агресия. Едни хора изгубени в превода или загубени в превода.“

   В словото си зам.-председателят на ДПС и водач в Пазарджик  Йордан Цонев припомни за  визионерството и проницателността на почетния председател на ДПС д- р Доган ,който  още през 2009 година  заявява, че „най-опасното нещо в политиката е мутризацията в политиката.”  Той заяви „12 години делят  визионерството и проницателността на г-н Доган и ДПС от сегашните политици, които били политици и партии на промяната. Промяна, за която се сещаш след като държавата е изправена пред криза и е рухнала“ заключи Цонев.  

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност