57new

Мустафа Карадайъ: Резултат от мутризацията на политиката и герберизацията на държавния апарат e 20 млрд дълг на гърба на нашите деца и внуци

Екипът на Централния лъч на ДПС начело с председателя Мустафа Карадайъ, зам.-председателя Йордан Цонев и евродепутата Атидже Вели пристигна в благоевградска област за да подкрепи кандидатите за народни представители от листата на ДПС. Водач на листата в областта е зам.-председателят на ДПС Халил Летифов, втори е зам.-председателят Йордан Цонев, а трети Елхан Кълков. Централният предизборен лъч се срещна с партийните структури в селата Аврамово, Черна места, Конарско, Юруково, гр. Якоруда, Гоцеделчевските села Брезница, Корница и Лъжница и село Дебрен, общ. Гърмен.

При разговор с тях лидерът на ДПС сподели своите притеснения от погазването и потъпкването на правилата и законите в страната Той бе категоричен, че „ГЕРБ  превръщат Народното събрание в гумен печат на прищевките на Бойко“ и допълни „Това не е демокрация, а заприличва на модела на Тодор Живков. А сега един човек се опитва да налага еднолична, авторитарна власт и вече 10 години го прави.“, каза Карадайъ.

Той акцентира и върху наложените вече нови модел, а именно „Мутризация на българската политика, мутренският модел, който погазва закони и Конституция. Паралелно с това съществува и герберизация на държавния апарат, защото успяха да превърната и училищата,  и болници, и детски градини, и лесничеи, и полиция, всички държавни органи се опитват да ги превръщат в партийни органи на Герб, а държавните служители става партиен слугинаж на ГЕРБ за да си осигурят изборни резултати, за да си възпроизведат властта. Е този модел прилича ли ви на модела на Тодор Живков?!", попита риторично Карадайъ.

Той разясни на кратко какъв е резултата от тези две явления и даде сравнение с времето, когато ДПС участва във властта. „Резултат от мутризацията на политиката и герберизацията на държавния апарат, струва 20 млрд дълг на гърба на нашите деца и внуци. Средно по 2 млрд борч на година. За сравнение 2001-2008, когато ние участвахме във властта за 8 години  35 млрд инвестиции, като има инвестиции има работни места, заплатите се увеличиха, пенсиите се повишиха два пъти. Върнахме 16 млрд дълг  и 8 и половина  млрд резерв на държавата, а сега  има 20 млрд борч".

Екипът на Централния лъч на ДПС положи цветя пред паметните плочи в Гоцеделчевските села Брезница, Корница и Лъжница в памет на жертвите на т. нар. ,,възродителен процес“ от 1973г.

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност