57new

Мустафа Карадайъ от Нова махала: Когато е трудно в държавата, идва ред на ДПС да въведе ред

„В края на 80-те, ако беше трудно в страната дойде нашия ред да въведем ред. Свалихме  комунистическия режим и докарахме демокрацията в страната. Зададохме посоката за развитие на страната  през 90-те години, като казахме, че  „Мястото на България е в Европа, но пътят минава през Босфора“. През 2004, когато участвахме във властта, България стана член на НАТО. 2007 година, когато участвахме във властта, влязохме в ЕС. Така се случва, когато е трудно в държавата идва ред на ДПС за да се  нормализират нещата.“ Това заяви лидерът на ДПС в с. Нова махала, където бе, за да подкрепи листата на ДПС за Пазарджик. Водач на листата е Искра Михайлова, следвана от областния председател Юмер Хамза  и Сергей Кичиков.

 Карадайъ бе категоричен че „Когато става трудно търсим майстори, а майсторите сме ние от  ДПС. Вече е време да въведем ред в страната за това сме казали „Рестарт на държавността“. 

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ сподели и своите опасения от модела на управление на страната „В демократичните държави има Конституция и тя се спазва, има закони и  те се спазват, има институции съгласно  Конституцията, има държавни органи съгласно законите на страната. Но по мутренския модел няма нищо , достатъчно е една джипка с един Бойко. Това е мутризация на политиката. Карадайъ сподели, че се наблюдава и друго явление, а именно герберизация на държавния апарат „Това означава, че ГЕРБ се опитват да превърнат всички държавни органи в техни партийни офиси, а държавните служители чрез държавен ресурс се опитват да ги превърнат в партиен слугинаж“.

 Той призова „с номер 9 да кажем на стоп на мутризацията на политиката и на герберизацията на държавния апарат и държавните  органи и служители да работят в услуга на хората“, заключи Карадайъ.

Екипът на Централния лъч на ДПС подкрепи кандидатите за народни представители от област Пазарджик и партийните структури в гр. Пещера, с. Нова махала, с. Фотиново, гр. Ракитово и гр. Костандово.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност