57new

Мустафа Карадайъ от Самуил: Джипката е символ на разрухата на държавността

Централният лъч на ДПС пристигна в община Самуил, област Разград, за да представи кандидатите за народни представители. Начело на листата е Ахмед Ахмедов -зам.-председател на ДПС, втори в листата Ихсан Хаккъ – депутат от 44-тото Народно събрание, следвани от Хабибе Кязим Расим,  Денис Татар, Севим Рамаданова, Едис Даудов, Севгин Шукри, Мехмед Салим.

Пред събралите се хора лидерът на Мустафа Карадайъ заяви, че „Джипката е символ на разрухата на държавността. Държавата - това са държавните органи и институции да функционират според Конституцията и законите на страната. И той днес говори и раздава от джипката. За 10 години безцелно пребиваване във властта на всеки един от нас и на нашите деца това ни струва 20 милиарда лв борч . Ето това раздава, раздава борч", каза Карадайъ в емоционалната си реч. "Но джипката символизира и нещо друго освен 20 милиарда борч символизира и  рушене на държавността.  Резултатът на всичко това е нула инвестиции в България. Затова ние настояваме за рестарт на държавността - всички  държавни органи да функционират според законите и Конституцията на страната и да изпълняват програмата на ДПС за ускорено икономическо развитие на страната.  В момента  държавните органи са впрегнати със силата на властта като бухалка срещу хората и бизнеса в услуга на партийния интерес на ГЕРБ. Всички министри са кандидати  за народни представители, обаче са на власт и харчат държавен ресурс за предизборни цели на ГЕРБ.

„България има потенциал да бъде на средно европейско ниво,  има и природа, и хора, и традиции, но нищо от това не се развива“, бе категоричен  Йордан Цонев в своето изказване пред хората в Самуил.  „В нашия план има ред, има сигурност има демокрация, има институции“, каза още Цонев и призова за „високи доходи и достойно място в Европа с номер 9 в интегралната бюлетина“.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност