57new

Мустафа Карадайъ: Формата на управление е безразборното харчене на държавни пари за лично его

 

11 години държавата е оставена без посока, без идея, без визия за развитие,  без цел, за това казвам, че ГЕРБ пребивават в управлението, защото за да управляваш трябва да водиш на някъде, да имаш цел.  Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по време на предизборна среща в гр Омуртаг, където представи листата на ДПС. Лидерът на ДПС бе категоричен „Виждаме в държавата развитие няма. Има едни хора чиято цел е да стигнат до властта и там да пребивават. Формата на управление е безразборното харчене на държавни пари за лично его. А политическата криза е резултат от войната между институциите и тоталното обезличаване на държавните органи един по един и като система.”

Зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев направи едно сравнение между управлението, което участва ДПС в периода 2001-2009г и управлението на ГЕРБ в периода 2009-2020г. „БВП по време на нашето управление е увеличено с 160% от 28 на 73 млд лева. А при ГЕРБ 60% от 73 на 117 млд лева. Нетният държавен дълг по време на управлението на ДПС е намалял с почти 15 млд лева от 17.280 млд на 2.324 млд. А при ГЕРБ се е увеличил от 2.324 до почти 22 млд лева. Или равносметката е, че докато при ДПС държавата си връща дълговете, при ГЕРБ ги увеличава, като ако към върнатите при управлението на ДПС 15 млд прибавим увеличения дълг при управлението на ГЕРБ 22 млд лева се получава обща разлика от 37 млд лева в полза на годините, които ДПС управлява“ каза Цонев.

„Понеже от джипката непрекъснато се сипят числа, ние на тази кампания ще си служим с официални числа. Очаквайте в следващи дни нови истински данни.“ обеща Цонев

 На предизборната среща присъства водачът на листата в Ловеч е Джейхан Ибрямов - депутата в 43-тото и 44-то НС. Втора в листата е  Имрен Мехмедова депутат в 44-тото НС, Сунай Кемалов Хасанов, Теодора Владимирова Маринова, Мирджан Салимова Алиева Мариян Венциславов Бодев, Владислава Пламенова Петрова, Юнал Бехчетов Османов. Присъстваха още евродепутатът Атидже Алиевa-Вели и областният председател на ДПС Търговище Хамди Илиязов.

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност