57new

Мустафа Карадайъ: Държавата ни днес не работи и има нужда от рестарт!

Централният лъч на ДПС начело с председателя на ДПС Мустафа Карадайъ стартираха своята предизборна обиколка със с. Петко Каравелово, област Велико Търново за дадат мощната си подкрепа за водача на листата на ДПС Мастън  Мастънов. 

Карадайъ припомни, че преди 4 години предизборната кампания на ДПС за ПИ 2017 започна от  Велико Търново и отново с номер 9. И допълни, че „ДПС е устойчива партия, следва пътят си,  развива се, защото заедно до опитните ни кадри стоят и обучените ни млади кадри, които да придобият опит за да има пак опитни кадри, които да обучават следващото поколение. Така се развива ДПС! Но не само със своите кадри, ДПС има своята визия своята енергия за справедливост за достойнство, за чест . През 1989 г нито танковете, нито автоматите успяха да ни спрат и докарахме демокрацията в България. Това е ДПС. 91 година при откриването на Народното събрание ДПС посочи пътят и мястото на България, че мястото на България е в Европа, но пътят  минава през Босфора днес това е факт. През 2004 когато ДПС беше  на власт България стана член на НАТО. 2007 година, когато ДПС беше част от управлението България стана член на  от ЕС. Това е ДПС, гледа напред най- малко 10-15 години.

Карадайъ акцентира върху основните приоритети в Програмата на ДПС и заяви „От 5 години ДПС изведе във своята програма основни приоритети – чиста вода, чист въздух чиста енергия, чисти храни, високи технологии, включване на свободни и активни граждани. В България никой не ни чу, но това са приоритетите на ЕС. Искаме реална истинска промяна в нашата Родина“, бе категоричен лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ

Пред събралите се хора на площада в с Петко Каравелово  Карадайъ убедено заяви,  че „Държавата ни днес не работи и има нужда от рестарт. Държавността има нужда от рестарт. Не може джипката да е символ на държавността. Държавата има свои органи и институции, не може в нашата Родина институциите да воюват помежду си, вместо да се координират и да са в диалог. Омразата, разделението, противопоставянето, арогантността и агресията трябва да спрат, до нищо добро не води. Ако искаме да градим достоен живот  в нашата Родина България за всеки един български гражданин на тези избори трябва да  изберем Програмата за ускорено икономическо развитие, която има Движението за права и свободи“, завърши Карадайъ  и призова хората   да подкрепят младият и енергичен Мастън Мастънов с номер 9 в интегралната бюлетина.

 В своето изказване зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев също даде своята подкрепа за младия водач на листата и заяви „Мастън, хем умен, хем красив, хем знаещ, хем можещ и хем е близо до вас. Нека аз като един от най-опитните парламентаристи да ви обещая нещо. Мастън ще стане прекрасен парламентарист и още в следващия парламент той ще бъде член на бюджетната комисия, заедно с мен. Обещавам ви го. Ето така се променяме ние. Даваме път на младите, защото те трябва да направят Новия свят. Те са Новия свят. Ние по-опитните само трябва да им помогнем. Трябва да им отворим пътя, трябва да им отстъпим, да ги учим, да им покажем и те ще поемат всичко, и ще го направят много по-лесно от нас. Това го прави само ДПС“

Цонев допълни, че „ДПС най-можещата, най-българската и най-патриотичната партия. Партията, която отново ще промени България. За добро и за добруване между всички. Партията, която ще спре омразата и разделението отново, която беше насадено в последните 10 години. Партията, която гледа към обикновените хора, към малките села, към махалите, към техните домове и към техните деца. Всичко това ще направим заедно, скъпи приятели. Имайте усещането, че историята зависи пак от нас. Имайте силата да го направим отново, за да видят в България, че наистина обичаме България, че наистина искаме да живеем в променена България,в богата България, в която децата ни искат да ходят в чужбина само на екскурзия и да работят тук“. 

На представянето на Великотърновската листа присъстваха още евродепутата Атидже Алиева-Вели, Камен Костадинов – член на ЦОБ на ДПС, областният председател на ДПС Велико Търново Гюнай Далооглу.

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност