57new

Събития

Карадайъ към кметовете на ДПС: Показахте как се гради инфраструктура, сега е време да работим за инвестиции и работни места

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ отправи послание към всички кметове на ДПС по време на празника на родното му село Борино.

Борино2

„Бяхте много добри и много успешни с изграждането на инфраструктурата, но ДПС не е само класически вариант на политическа партия, а организация, която се грижи и за личните проблеми на хората. Обръщам се към всички кметове на Движението за права и свободи, за да им кажа - показахме как се гради инфраструктурата, но оттук нататък с  местните власти трябва да работим да има инвестиции и работни места в нашите общини и населени места, за да не емигрират децата ни в чужбина“, заяви Карадайъ.

Борино3

Той похвали кметовете на ДПС. Разказа как гостите, включително чуждестранни, които преминават през Родопите, много пъти са му споделяли: „Няма нужда да ни казвате коя община се управлява от Движението за права и свободи. То се вижда с просто око“.

Борино4

Даваме пример и модел с местната власт, където управлява Движението за права и свободи, как на практика се реализира философията на заедността. Така и ще продължим, категоричен е Карадайъ.

Той припомни, че България остана единствената държава от Балканите, която направи мирен преход от комунизъм към демокрация.

Борино7

Това се случи благодарение на българския етнически модел, чийто архитект е д-р Ахмед Доган. Благодарение на философията на този модел, основан на толерантността и заедността, България стана член и на НАТО, и на ЕС“, заяви председателят на ДПС.

Той изрази съжаление, че в последно време политиката на противопоставяне, разделение и омраза надделява над толерантността и заедността.

Борино8

Нима, както е заложено във философията на заедността, различните етноси и малцинства сме равнопоставени и равно представени, нима в последните години всеки един от нас е еднакво горд и еднакво се чувства достоен със своята идентичност“, попита Карадайъ. И даде отговора – „За съжаление, НЕ!“.

Борино9

Той добави, че в последно време ставаме свидетели на пишман политици, които отново се опитват да проповядват философията, че една идентичност е по-добра от друга.

„Има едни важни въпроси, които още трябва да ги решаваме и пътят за това пак минава през философията на българския етнически модел, чийто архитект е д-р Ахмед Доган“, заяви още Карадайъ.

Борино11

Той е категоричен, че ДПС ще продължи да изповядва философията, в основата на която са толерантността и заедността, „ за да стигнем до онази ситуация, в която наистина да бъдем равнопоставени всички етноси и малцинства в България“.

Всеки трябва да е горд и достоен със своята идентичност. Различните трябва да бъдем заедно, ако е необходимо да помагаме на другия, да съхрани своята идентичност и така  заедно да градим общото ни бъдеще в България. Ето това е философията на заедността“, каза още Карадайъ.

Борино12

Пред препълнения площад Карадайъ се обърна към жителите на Борино като им пожела „много здраве, късмет и просперитет в нашите земи, където сме се родили“.

Той се обърна със специален поздрав към майка си. „Ще споделя нещо лично пред вас. Идвам от мероприятие в Шумен, откъдето съм народен представител. Не успях да се видя с майка ми. Тя е тук, сред вас. Виждам я в тъмното, и сърцето ми я вижда, и душата ми я вижда. Selam aleykum ana! Здравей, мамо! Целувам те по ръцете!“, каза емоционално Карадайъ.

Борино14

Той добави, че иска да поздрави още един специален човек и това е Елка Станчева, която му е била учителка по математика. Дълбок поклон и благодарности, каза той.

Борино15

Стотици жители и гости отбелязаха празника на Борино. Сред тях бяха заместник-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов, евродепутатът Атидже Вели, председателят на Младежкото ДПС Сезгин Мехмед, депутатите Хайри Садъков, Аджей Джандев, Елхан Кълков, Танер Али, Адлен Шевкед, Севим Али, Фатме Рамадан, Ешереф Ешереф, Ихсан Хаккъ, заместник-областният управител Зарко Маринов, генералният консул на Р Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю, гости от побратимената община Инегьол, експертът по социална политика Хасан Адемов, десетки кметове от региона и от цялата страна. Присъстваха още областни и общински председатели на ДПС и на Младежкото ДПС от цялата страна.

Печат Е-мейл

footerimage21

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност