57new

Събития

ДПС почете паметта на д-р Садък Ахмет

Лидерът на западно тракийските турци и основател на партията на приятелството, единството и мира (DEB) в Гърция д-р Садък Ахмет беше почетен в 28-годишнината от неговата смърт, пред гроба му в гръцкия град Комотини.

За поредна година на възпоменателната церемония присъства многобройна група от представители на Движение за права и свободи от област Кърджали, водена от областния лидер на партията Ресми Мурад.

Сред тях бяха заместник областният председател на ДПС Бедрие Газиюмер, народните представители от Кърджалийската листа Байрам Байрам и инж. Павлин Кръстев, кметът на Община Ардино инж. Изет Шабан, председатели на общински съвети, партийни лидери и съпартийци.

Кърджалийската група поднесе и венци пред гроба на д-р Садък Ахмет.

Д-р Садък Ахмет е роден на 7 януари 1947 г. в село Сиркели, Комотини. Завършил е Медицинския университет в Солун. През 1987 година е осъден на три години затвор, за това, че раздава брошури на членовете на партията на Демократите за правата на човека. През 1993 година създава партията на приятелството, единството и мира (DEB) в Гърция. На 24 юли 1995 година на годишнината от мирния договор, подписан в Лозана д-р Садък Ахмет загива в тежка автомобилна катастрофа.

sadik 3

Печат Е-мейл

footerimage21

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност