Събития

Хамид Хамид от Пристое: При гласуването за кабинет ДПС ще подходи с грижа за общините, за земеделците, за пенсионерите, за децата, с грижа за бъдещето на България

Ще има ли правителство? Всеки пита. Това, което мога да обещая, е, че ПГ на ДПС ще подходи отговорно, съвестно и с грижа за държавата. Това заяви зам.-председателят ПГ на Движението Хамид Хамид пред многохилядния събор в шуменското село Пристое. ДПС отбеляза годишнина от майските събития по време на т.нар. „възродителен процес” и почете паметта на героите на демокрацията.

Пристое2

Специални поздрави от лидера на ДПС Мустафа Карадайъ предаде зам.-председателя Ахмед Ахмедов. Карадайъ не успя да присъства на събора в Пристое, тъй като е ангажиран с преговорите за правителство в София.

Пристое5

На гласуването за кабинет идната седмица ПГ на ДПС ще подходи с грижа за общините, с грижа за земеделците, с грижа за пенсионерите,  с грижа за децата и бъдещето на България. Ще се види кои народни представители са загрижени за бъдещето на страната ни и кои са водени от теснопартийния или личен интерес, каза Хамид Хамид.

Пристое6

Това,  което мога да обещая е, че ДПС ще подходи с нужния диалог и ще участва в едно евроатлантическо мнозинство, което да даде тласък на България, категоричен бе Хамид. Той съобщи, че на събора има много хора, които през 1989 са били депортирани от България в Турция. Ние нямаме право  да ги наричаме гости. Те са наши братя и сестри, каза Хамид.

Пристое7

За мен е огромна чест да сме днес заедно тук и най-вече да ви поздравя от името на нашия председател г-н Мустафа Карадайъ, заяви Ахмед Ахмедов.

Пристое9

Той изтъкна ролята на ДПС за демокрацията в България. Черпим сила от постоянството, завещано ни от нашите деди и предци, каза Ахмедов. И сподели: „Когато през месец май, ние тръгнем да споменаваме прословутите майски събития, веднага се сещам, че тогава бях на 15 години. И бяхме принудени с моята майка да напуснем нашето отечество България. Сега гледам младежите, всички имат по един телефон – интернет, фейсбук и си мислят, че тази свобода, която днес имат, е даденост. Не, уважаеми младежи, тази свобода трябва всички ние заедно да я браним - всеки ден и всеки час.”.

Пристое8

34 години след тези събития ние в България все още не можем да признаем ролята и мястото на нашия почетен председател д-р Ахмед Доган по отношение на демократичните промени. Все още в България има историци, които по един или друг начин се мъчат да затъмнят историята, продължи Ахмедов. И каза, че името му е било сменено, когато е бил само на 10 години.

Пристое10

Той разказа за основаването и ролята на нелегалната организация, създадена от д-р Доган. Ние имаме честта и смелостта отговорно да заявяваме и от трибуната на НС, и от нашите площади, и от нашите митинги, че Движението за права и свободи е живата история на съвременна демократична България. Казвам живата, защото в учебниците по история все още няма място за нашите майски събития, каза Ахмедов, визирайки мирните майски протести през 1989 г., довели демокрацията в България.

Пристое11

34 години сме тук и ще бъдем тук, защото историята трябва да се знае, категорична бе и Атидже Вели, евродепутат от ДПС/”Обнови Европа”.

Пристое12

Прекланяме се пред нашите герои, които лежаха в затворите и платиха да демокрацията със свободата си, допълни тя.

Пристое13

Виждаме, че уроците не са научени. В Европа има война, въпреки че европейците си мислиха, че войната не може да се повтори. Днес и в България уроците не са научени, виждаме, че българите са разделени. Политическата класа е разделена. Няма диалог, няма решения, няма управление, каза още Вели.

Каолиново1

Ние от ДПС сме платили много висока  цена и не можем да позволим демокрацията да бъде застрашена. Нека бъдем заедно и единни.  Тук, от Каолиново, рожденото място на демокрацията,  нека си пожелаем едно разумно и отговорно правителство, призова Атидже Вели.

Каолиново2

Днес ръководството на ДПС и народни представители от Движението поднесоха венци и цветя пред паметниците на героите на демокрацията – жертвите на т.нар. „възродителен процес”. Венци и цветя бяха положени пред паметниците в община Каолиново, кв. Кус в община Каолиново, в с. Тодор Икономово, с. Климент и с. Пристое.

На възпоменателните митинг присъстваха още зам.-председателя на ПГ на ДПС Хатидже Георгиева, Севим Али, д-р Джевдет Чакъров, Ертен Анисова, Ешереф Ешереф, Сезгин Мехмед, Гюнер Ахмед, Ихсан Хаккъ, Хайри Садъков, Елхан Кълков, Мюмюн Мюмюн, Танер Али, Байрам Байрам, Осман Мурадов, член на ЦОБ  Имрен Мехмедова, бившите народни представители д-р Хасан Адемов и Рушен Риза, отговорника на ДПС за район Тракия и зам.-кмет на община Чорлу Гюнер Четин, отговорник на ДПС за район Мармара Лютфи Йозгюр, отговорника на ДПС за Бурса Танер Чауш, общински кметове на ДПС, областни и общински председатели на ДПС от областта и други райони, гости от Турция.

Каолиново3

Каолиново4

Каолиново5

Каолиново6

Каолиново7

Климент1

Климент2

Климент5

Кус1

Кус2

Кус3

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност