Събития

Над 5000 се събраха на площада в Джебел за празника на града

Над 5000 души се събраха в Джебел за празника на града. Домакин на тържествата бе кмета на града Неджми Али.

Специални поздрави от почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган отправи зам.-председателят на Движението д-р инж. Хасан Азис. Той поздрави  джебелчани  от името на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ, който не можа да присъства на празника, заради ангажименти в парламента.

В Джебел бе отбелязана и годишнина от майските събития, свързани с мирните протести на българските турци за връщане на техните имена.

Джебел36

Джебел2

Зам.-председателят на Движението за права и свободи Ахмед Ахмедов припомни в речта си уроците от майските събития.

Този месец за нас е много специален. Ако един народ забрави своите страдания, бъдете уверени, че това ще се повтори. ДПС продължава 33 години да пише живата история на демократична България. Ние не зовем за мъст, не сеем омраза, не признаваме разделителни линии. За нас основата е заедността, завещана ни от почетния председател д-р Ахмед Доган“, заяви Ахмедов.

Джебел3

Той припомни, че различията и многообразията са голяма ценност.

Ние трябва да помним и почитаме нашите братя и сестри, които са истинските дисиденти от майските събития. Няма да ги оставим, докато не заемат своето достойно място в учебниците по история“, добави Ахмед Ахмедов.

Джебел4

„От Джебел даваме нашия знак за единство. Това е нашето послание, което Джебел продължава да отправя през годините. Но ние даваме  и друг нишан – че ДПС с представителите във всички нива на управление дава своята експертиза и отговорност за развитието на България. Те  са тези, които могат да носят отговорност и експертиза – думичката , която придобива все по-голяма тежест в политическите събития на България.“, обърна се към множеството и д-р инж. Хасан Азис.

Джебел6

Лидерът на европейските либерали и евродепутат от ДПС Илхан Кючюк също отправи послания за майските събития.

Ние вярваме, че само чрез демокрацията могат да бъдат извоювани човешките права и свободи. Те се гарантират единствено от вашия вот, заяви Илхан Кючюк.

Джебел7

„На този ден няма как да не споменем гения на столетието на 20 век, определен като такъв от сп. „Тайм“  – Мустафа Кемал Ататюрк“, добави той като цитира думи на Ататюрк:  Този, който е враг на Българя - е враг и на Турция. Както и: Мир в света – мир в родината. Днес светът има нужда от мир, но и България има нужда от помирение. Не може да продължаваме да се караме, политическата система се разгражда, институциите губят своя смисъл“, категоричен е Илхан Кючюк.

Джебел10

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност