Събития

Неджми Али на празника на Джебел: Заедно превръщаме родното си място в чиста, красива, развита и модерна европейска община

Нека този ден да бъде повод за много усмивки, защото заедно променяме Джебел, а вече и надграждаме! Превръщаме родното си място в такова, каквото всички искаме да бъде – чиста, красива, развита и модерна европейска община“. С тези думи кметът на Джебел Неджми Али даде началото на тържествата за Празника на града пред над 5000 хиляди души, събрали се на едноименния площад, кръстен на сакралната дата, останала завинаги в сърцата на джебелчани като символ на желанието за свобода, равенство и демокрация. Специални годни на празника бяха зам.-председателите на ДПС Ахмед Ахмедов и д-р инж. Хасан Азис и лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк.

Джебел30

19-ти май се превърна в една значима дата от близката история на Джебел. Стремежът на джебелчани за свобода постави началото на демократичните промени в България. Те показаха, че човешкото достойнство и чест са над всичко и няма да приемат унижението. Денят и площадът ,,19-ти май‘‘ са датата и мястото – символи на човешката воля за свобода, които превърнаха  19-ти май в ,,Ден на Демокрацията‘‘, заяви кметът на Джебел.

Джебел31

Той припомни, че именно затова на тази дата демократично мислещите хора от всички краища на света се събират в града, за да изразят признателност към организаторите и участниците в протестите срещу погазването на човешките права в България, начело с почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган.

Джебел32

Неджми Али откри и най-новата придобивка на Джебел - уникален амфитеатър, с чиято сцена за културни мероприятия ще бъде разнообразена и подобрена туристическата инфраструктура.

В речта си той припомни, че през последните три години Програмата за развитие на Джебел е постигнала краткосрочните си цели като вече се реализира средносрочната програма. Ремонтиране на общинската пътна мрежа, напълно реновиран градски парк, ремонти на читалища, детски градини, откриване на медицински център за рехабилитация, десетки социални услуги към най-уязвимите групи, инвестиции в модерна образователна инфраструктура, са само част от изпълнените ангажименти.

Джебел33

Джебел има значителен потенциал за развитие на туризма и затова полагаме последователни и целенасочени усилия в посока превръщането на града в атрактивна и предпочитана туристическа дестинация за балнеолечението и културно-историческия туризъм. В тази връзка е изработен проект за изграждане на водопроводна мрежа за минералната вода с предвидени отклонения за свързване в очертанията на града, чието изграждане ще започне през настоящата година. В процес на разработване е проект за изграждане на закрит плувен басейн с минерална вода. Спечелен е европейски проект за цялостно реновиране на парка в централната градска част пред сградата на Наркооп“, заяви кметът на града.

Джебел34

Джебел ще има още едно зелено бижу - новата тротоарна настилка около старата сграда на Общината. Ще се сдобие и с паркинг с до 100 места за автомобили и станция за зареждане на електромобили в началото на града.

Джебел35

Инвестициите, които са предвидени да бъдат реализирани през настоящата година, са само част от Програмата за развитие на община Джебел. Всичко това се случва благодарение на новия модел и начин на управление. В Общинска администрация – Джебел работи млад и амбициозен екип, вече и с натрупан административен капацитет, който дава възможност за реализиране на програмата ни за развитие. Искам да благодаря на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ и на парламентарната ни група, за подкрепата, която ни дават, за да може да реализираме нашите идеи и цели“, посочи Неджми Али.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност