Събития

ДПС участва в националния събор на татарската общност "Тепреш"

Ветово посрещна днес татари от България и Румъния, които се включиха в националния събор на татарската общност „Тепреш“. Събитието събра стотици хора в местността „Лагера“ край Ветово, а организатори на празника бяха Община Ветово и сдружението на татарите „Асабай“.

Ветово1

Специални гости на кмета на Ветово д-р Мехмед Мехмед бяха зам.-председателят на НС Филиз Хюсменова, зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов, лидерът на европейските либерали и евродепутат Илхан Кючюк, народните представители Ализан Яхова, Ертен Анисова, Адлен Шевкед, Гюнер Ахмед, председателят на Младежко ДПС и народен представител Сезгин Мехмед, бившите народни представители Бюрхан Абазов и д-р Хасан Адемов, общински кметове и общински председатели на ДПС от областта и региона.

Ветово2

В словото си кметът на Ветово д-р Мехмед Мехмед припомни, че всяка година през месец май татарската общност отбелязва празника на пролетта. Ветово има най-голяма татарска общност в България в момента, като в общината живеят около 250 семейства, съхранили традициите си.

Ветово3

Председателят на „Асабай“ Ерхан Хюсеин сподели, че „Тепреш“ събира татарите, за да покажат, че пазят корените си и да предадат посланието на следващите поколения.

Ветово4

Присъстващите почетоха с молитва паметта на загиналите татари по времето на Сталин – на 18 май 1944 г. с негова заповед са депортирани над 200 000 кримски татари.

Ветово6

Ветово7

Ветово8

Ветово9

Ветово10

Ветово11

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност