Събития

Илхан Кючюк: Неуспехите на България се коренят в моделите "Борисов" и "Петков"

„Неуспехите на България се коренят в моделите „Борисов” и „Петков”. В продължение на две години не може да бъде намерен правилният път и днес вече говорим за българския сценарий. Една нация и държава разделена в ядрото, не може да защитава външнополитически приоритети. ДПС плати висока цена за членството на България в ЕС и НАТО и беше единствената политическа сила, която ясно заяви, че няма никакво значение кой управлява, важното в случая е членството на България в Шенген и пълна интеграция. Именно, за да успеем да накараме българските граждани да спрат да се чувстват отхвърлени и да премахнем тегнещата стигма над демокрацията и нашето общество“. Това заяви лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк по време на конференцията „Перспективи за бъдещето: Отговорност“.

Семинар11

Кючюк засегна темите за колективното лидерство на ЕС и консолидирането на Съюза във времена на кризи.

„Въпреки бавния ход, видя се, че демократичният модел е много по-добър, защото не води до война. Там, където обществото се включва, има дебат с гражданското общество, няма война. Идеята за мира не е отживелица за ЕС.

Семинар12

Едновременно с това обаче колективното лидерство на ЕС успя ли да издържи теста на времето и историята, да осигури мира, а с това и просперитета? Седемдесет години Европа беше свикнала да живее в ситуация на мир, в която има благоденствие, има високи демократични стандарти, иска да се реформира и с това да бъде геополитически фактор в глобалните въпроси. Но европейското лидерство направи две грешки, едната е горделивостта и прекалено дълго старата Европа разчиташе на инерцията и не забелязваше какви пробиви правят другите геополитически фактори. Европейското лидерство беше поставено на тест и не го издържа.“, каза Кючюк.

Семинар10

Събитието, събрало стотици жени от цяла България се проведе във Велико Търново, а участие в него взеха жени, активисти на ДПС. Сред лекторите бяха председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, зам.-председателят на партията Йордан Цонев, д-р Нигяр Джафер, Емел Етем, Филиз Хюсменова, евродепутатите Искра Михайлова и Атидже Алиева-Вели, Велислава Кръстева, журналистът Валерия Велева и политологът Димитър Ганев.

Семинар13

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност