Събития

Йордан Цонев: ДПС се грижи за следващите поколения, образова ги, предава им опита си

Отговорността е много сложна категория в човешките отношения. Отговорността към поколенията е обща отговорност. Първата отговорност на поколението е да създаде следващо поколение, да го възпита и изучи.  А  другото има отговорност да се развива и да уважава предишното поколение, да го гледа. Това заяви зам.-председателят на 48-ото НС Йордан Цонев по време на националната среща на жените активисти на ДПС „Перспективи за бъдещето: Отговорност”, която се проведе през уикенда във Велико Търново. Организатор на събитието бе лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк.

Семинар11

Отговорност към поколенията бе темата, по която лектор бе Йордан Цонев.

Да създава материалните блага е отговорност на всяко поколение, каза още зам.-председателят на ДПС. И с болка допълни, че днес духовното не се счита за дълг, има по-малка цена.

Най-висшата отговорност е да предадем вярата в следващото поколение, категоричен бе Цонев.

В политиката младостта не е аргумент за смяна  на поколенията, трябват и други аргументи. Само ЕГН- то като аргумент е крайно недостатъчно, подчерта Йордан Цонев. И заяви: „Ние сме партията, която се грижи за следващите поколения, образова ги, предава им опита си”.

ЕГН-то не е достатъчно основание, за да вземеш властта на първа линия, каза още Йордан Цонев. И допълни, че базовите умения и знания трябва да се придобиват преди някой да отиде на най-високото място.

Д-р Нигяр Джефер, член на ЦОБ на ДПС, представи ролята и значимостта на женските дружества, както и различните кампании и инициативи, които те са организирали. Част от тях са безплатните профилактични прегледи в малките населени места, в които липсват лекари. А също така и различни инициативи, свързани с културния обмен. 

Д-р Джафер изтъкна ролята на жените като просветители.

Дами, вие сте тези, които трябва да играете ролята на просветители. Силата е в нас, понякога и решенията, но отговорността винаги е наша, категорична бе д-р Нигяр Джафер.

Семинар6

ДПС се доказа като модерна либерална партия, ние сме гарант на етническия мир и правата и свободите на човека, подчерта Емел Етем, член на ЦОБ на ДПС с ресор култура и традиции, женски дружества и профсъюзи.

Нашата кауза за правата и свободите на човек е вечна,каза Етем. И допълни, че един народ, който няма памет за миналото, е обречен да го изживее отново.

Достойнството на човек е вечно, докато човек е жив! Всички сме равни, това го пише в Конституцията на България! Нашата мисия е градивна, каза още Емел Етем.

Жените са моторът и двигателят на ДПС, категорична бе Емел Етем. И заяви: „ДПС винаги е подхождало с национална отговорност, винаги е поставяло България на първо място, защото това е отговорността пред народ и държава, заяви Етем.

Само една жена може да изведе света в правилната посока, заяви евродепутатът Атидже Алиева-Вели.

Равенство между половете все още не е постигнато. 2020 година жените получават 16% по ниска заплата от мъжете за една и съща работа. Представителството на жените е много слабо, само 8 % в големите частни компании са жени, каза Вели, чиято тема бе „Отговорността на жените – политиката на ЕС”.

ЕС се опитва да бъде лидер в равното представителство. Ако искаме да имаме равни права, трябва да вярваме в това и да работим като ДПС, каза още Атидже Вели.

Дебатът за отговорността на медиите трябва да бъде голям. А той е някак непопулярен, каза пиар експертът Велислава Кръстева. Тя бе лектор по темата „Отговорност на медиите”.

Семинар13

От дебата за отговорността на медиите не бива да бъдат изключвани не само политиците, а и другите структури от гражданското общество, подчерта Кръстева.

Ние сме единствената партия, която се осмели да каже “царят е гол”, говорейки за медиите –бухалки на Иво Прокопиев, изпълняващи поръчки, далеч от професионалните стандарти на високата журналистика, категорична бе Велислава Кръстева.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност