Събития

Карадайъ в Момчилград: Силна България ще има само когато има силно ДПС. Да бъдем горди и достойни граждани!

„За да има силна България, е нужно силно ДПС и ние трябва заедно да го направим. Това призова лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ по време на възпоменателния митинг в Момчилград. 
 
На традиционната проява беше почетена паметта на жертвите, убити от комунистическия режим по време на мирните протести срещу т. нар. възродителен процес. Да поднесат цветя пред първия в България паметник на жертвите на тоталитаризма, който се намира в центъра на Момчилград, дойдоха депутати от българския и европейския парламенти, техни колеги от Турция, дипломати, кметове на общини, репресирани, бивши политически затворници.
 
1672082251461
 
Тук, на този площад, сме събрани хора с различни имена, вяра и религия. Това, което ни обединява, е вярата в доброто, силата да загърбим миналото и желанието заедно да продължим напред. Това дължим на децата и внуците си. България, нашата България, е една демократична страна. Това ни задължава да бъдем толерантни, да уважаваме културните различия и да зачитаме правата на всички граждани, заяви в словото си кметът на община Момчилград Илкнур Кязим.
 
1672082251452
В името на нашите герои, политическите затворници, жетвите от мрачните времена на тоталитарния режим, трябва да направим една силна, демократична и стабилна България днес, заяви Карадайъ. Той припомни, че по-рано през деня, на Тюркян чешма, беше дадено обещанието, че на изборите само след няколко месеца ДПС ще има повече от 40 народни представители.
 
Аз ви вярвам, знам че заедно ще го направим. Затова веднага след празниците започваме да се готвим за изборите, каза още Карадайъ. 
 
1672082251470
Той заяви, че с редовно правителство ще се реши политическата криза, а след това ще започнат да се решават и останалите – социална и икономическа.
 
Обективният анализ за последните 32 години показва, че най-добрите икономически показатели България е имала тогава, когато ДПС е била в изпълнителната власт. Урокът, който научихме от онези мрачни времена е, че когато сме заедно, можем да решаваме проблемите.
 
1672082251457
Урокът на обединението разбрахме благодарение на Доган и това обединение днес се нарича ДПС. Това, което оставаме като завещание на бъдещите поколения е да бъдем горди и достойни граждани на силна и развита България, каза още Карадайъ.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност