Събития

Хамид Хамид и Небие Кабак връчиха награди "Чудесата на България"

Зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид, вицепрезидент на европейските либерали и Небие Кабак, зам.-председател на Комисията по туризъм в 48-ото НС участваха в годишната церемония „Чудесата на България”, провеждана вече 12 години от медия „Стандарт”.

Хамид Хамид, който е и представител на групата за приятелство между България и Азарбейджан в 47-тото НС, връчи наградата „Развитие на наследството”. Тя бе за историческите перли на България и на Азербайджан – Велико Търново и Шуша.

Едно от знаковите места в старопрестолния град – хълмът „Трапезица“, получи нов облик и се превърна в оживено място за туристи, след като преди няколко години Фондацията за историческо и културно наследство „Хайдар Алиев”, председателствана от първата дама на Азербайджан - Мехрибан Алиева, вложи 2,5 млн. лева в реставрация, консервация и социализация на историческия хълм. Само преди месец, по време на посещението на президента Илхам Алиев у нас, в присъствието на българския президент Румен Радев бе подписан Меморандум за партньорство между културните столици на България и Азербайджан – Велико Търново и град Шуша, който ще поощри  двустранния културен и научен обмен и ще даде възможност за бъдещи инвестиции в културното ни наследство.

Наградата получиха Н.Пр. д-р Хюсейн Хюсейнов, извънреден и пълномощен посланик на Република Азербайджан и Нейко Генчев, заместник – кмет на Велико Търново.  

Небие Кабак връчи отличието „Атракция на годината”. То бе за Вълчия камък в Девин.

Небие Кабак Бранд България

В местността, намираща се на връх Каба таш, се издига най-високата панорамна площадка на Балканския полуостров - на 1650 метра над морското равнище. Спиращи дъха гледки към Рила, Пирин и Триградското ждрело и екстремен туризъм са част от магията на Вълчия камък, превърнал се в неизменно посещение за всички туристи, които обикалят Родопите. А грамадният каменен вълк на върха припомня стара легенда:  Навремето звярът нападал стотици стада, а когато го хванали, овчарите го хвърлили от върха. Воят му пронизал с такава сила склоновете, че отеква и до днес.

Наградата получи Здравко Иванов, кмет на Девин. Особено горда съм, защото съм родопчанка, а кампанията „Чудесата на българия”, обръща специално внимание на Свещената планина, каза Кабак.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност