Събития

Мустафа Карадайъ в Деня на будителите: Длъжни сме всяко наше дело да е с мисъл за благоденствието на хората!

Денят на будителите ни задължава всяко наше дело да е изпълнено и водено от мисълта за благоденствието на хората, както е било за българските просветители. Това написа във Фейсбук лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ по повод 1 ноември. От името на Движението за права и свободи той благодари на всички съвременни будители – учители, представители на научната мисъл, творци на изкуството, дейци на културата.

Ето цялото послание на Мустафа Карадайъ, председател на ДПС:

С огромно удоволствие и уважение се обръщам от името на партия Движение за права и свободи и от свое име към всички съвременни будители – учители, представители на научната мисъл, творци на изкуството, дейци на културата, за да ги поздравя с Деня на будителите и да им благодаря за таланта и вдъхновението, за всеотдайната им работа и постигнатите успехи!

Вече 100 години на този празник се прекланяме пред делото на апостолите на знанието, културата и духовността и споменаваме онези ярки личности, които са белязали българската култура и образование, поставяйки ги много често на европейско и световно ниво.

Денят на будителите е повод да се вгледаме в днешния ден, с мисъл за бъдещето.

Днес е повод да се обърнем и към политиците и държавниците. Днешният празник ни задължава всяко наше дело да е изпълнено и водено от мисълта за благоденствието на хората, както е било за българските просветители.

Желаем на всички здрав разум, ясни цели и спорна работа!

Честит празник!

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност