Събития

Украйна удостои Илхан Кючюк с почетна грамота

  • Кючюк е първият български политик, посетил Украйна след началото на войната

Посланикът на Украйна в България Н.Пр. Виталий Москаленко награди днес лидера на европейските либерали Илхан Кючюк,евродепутат от ДПС/"Обнови Европа", с почетна грамота.

Украйна удостои Илхан Кючюк с почетна грамота

Посолството на Украйна изразява благодарност към лидера на европейските либерали за неговия принос в отстояването на принципите на международното право и предоставяне на хуманитарна помощ на украинските граждани, пострадали в резултат на агресията на Руската федерация.

„Най-голямата награда и признателност заслужават украинските граждани, за тяхната смелост в отстояването на правата си и запазването на целостта на държавата си. За мен е чест да получа тази почетна грамота. Това е признание не само за мен, но и за партията, която представлявам. Всички ние подкрепяме украинския народ и ще продължаваме да го правим!“, заяви Кючюк след получаване на грамотата.

Украйна удостои Илхан Кючюк с почетна грамота1

На 24 февруари 2022 година Русия започна война срещу Украйна, лидерът на европейските либерали бе първият български политик, посетил няколко от пострадалите градове – Киев, Буча и Ирпин.

От свое име, а и от името на европейските либерали, Кючюк многократно е изразявал пълната подкрепа за суверенитета и териториалната цялост на Украйна, както и за европейската перспектива на страната.

Илхан Кючюк е посещавал Украйна два пъти от началото на войната, където е провеждал срещи на високо ниво с министри, с председателя на Върховната Рада (украинския парламент) Руслан Стефанчук, с вицепремиера по въпросите на европейската и евроатлантическата интеграция на Украйна Олга Стефанишина и други народни представители.

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност