Събития

Илхан Кючюк от Украйна: Пълна подкрепа за териториалната цялост и европейска перспектива на страната

Публикувано: .

Лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк е на двудневно посещение в Украйна, придружаван от делегация на АЛДЕ. В Киев българският евродепутат от ДПС/"Обнови Европа" се срещна с министрите на отбраната и външните работи, с които обсъдиха развоя на войната и международното сътрудничество в подкрепа на Украйна, особено в контекста на притеснителната обстановка в най-голямата ядрена централа в Европа - АЕЦ "Запорожие", където няколко дни продължиха обстрелите.

Украйна

„Не бива да позволяваме в 21 век, в сърцето на Европа, проблемите да се решават с военни действия. От името на либералите в Европа, изразявам пълната подкрепа за суверенитета и териториалната цялост на Украйна, както и за европейската перспектива на страната“, заяви Кючюк.

Украйна2

Българският евродепутат изрази надежда след 2 октомври България да има ясно евроатлантическо правителство и категорична позиция в подкрепа на Украйна.

Срещите са част от визитата на съпредседателя на АЛДЕ и ръководената от него делегация в Украйна. В Киев делегацията проведе срещи на високо равнище и с представители на Върховната Рада на Украйна, с украинския омбудсман и с либералните партньори от партията на президента Володимир Зеленски „Слуга Народу“.

Украйна4

Делегацията на АЛДЕ посети градовете Хостомел и Ирпин, за които се смята, че са понесли тежестта на руската офанзива срещу украинската столица Киев.

viber image 2022 08 31 16 22 40 326

Украйна3

 

Печат

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност