Събития

Илхан Кючюк от Украйна: Пълна подкрепа за териториалната цялост и европейска перспектива на страната

Лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк е на двудневно посещение в Украйна, придружаван от делегация на АЛДЕ. В Киев българският евродепутат от ДПС/"Обнови Европа" се срещна с министрите на отбраната и външните работи, с които обсъдиха развоя на войната и международното сътрудничество в подкрепа на Украйна, особено в контекста на притеснителната обстановка в най-голямата ядрена централа в Европа - АЕЦ "Запорожие", където няколко дни продължиха обстрелите.

Украйна

„Не бива да позволяваме в 21 век, в сърцето на Европа, проблемите да се решават с военни действия. От името на либералите в Европа, изразявам пълната подкрепа за суверенитета и териториалната цялост на Украйна, както и за европейската перспектива на страната“, заяви Кючюк.

Украйна2

Българският евродепутат изрази надежда след 2 октомври България да има ясно евроатлантическо правителство и категорична позиция в подкрепа на Украйна.

Срещите са част от визитата на съпредседателя на АЛДЕ и ръководената от него делегация в Украйна. В Киев делегацията проведе срещи на високо равнище и с представители на Върховната Рада на Украйна, с украинския омбудсман и с либералните партньори от партията на президента Володимир Зеленски „Слуга Народу“.

Украйна4

Делегацията на АЛДЕ посети градовете Хостомел и Ирпин, за които се смята, че са понесли тежестта на руската офанзива срещу украинската столица Киев.

viber image 2022 08 31 16 22 40 326

Украйна3

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност