57new

Събития

Мустафа Карадайъ пред културни дейци в Пловдив: ДПС пази нашите идентичност, език, религия, култура и традиции

Вие, културните дейци, помагате да запазим и развиваме нашите идентичност, език, религия, култура и традиции. Благодаря Ви! С тези думи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ се обърна към културните дейци, участващи в Шестата работна среща - език, култура, религия, изкуство и НПО. Тя бе организирана в Пловдив от съпредседателя на европейските либерали Илхан Кючюк, евродепутат от ДПС/”Обнови Европа”.

Форум в Пловдив1

Във форума участваха зам.-председателят на НС Мукаддес Налбант, посланикът на Р Турция в София Н. Пр. Айлин Секизкьок, народните представители от ДПС Рамадан Аталай и доц. д-р Джевдет Чакъров, генералният консул на Р Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю.

Форум в Пловдив2

Гордея се с вас. Вие положихте много усилия, за да запазите своите идентичност и религия, заяви Н. Пр. Айлин Секизкьок. Запазването на вашата национална и религиозна култура и идентичност помага и за развитието на отношенията между Турция и България, допълни г-жа Секизкьок.

Форум в Пловдив3

Преди две седмици организирахме форум за турския език в България, каза Карадайъ, правейки връзка между двете конференции.

През последните 32 години от страна на държавата има повече пречки, отколкото помощ. Но ние без да чакаме подкрепа от някой друг ще съхраняваме и развиваме нашите идентичност, език, култура и традиции. Защото в тези 32 години ние имаме и подкрепа. Тя идва единствено от ДПС, категоричен бе Мустафа Карадайъ.

Форум в Пловдив6

След асимилационната кампания над турците в света, Европа и България се роди ДПС. Благодарение на ДПС ние запазихме нашата идентичност до днес и ще продължаваме да го правим, каза още той.

Форум в Пловдив8

Лидерът на ДПС направи анализ на политическата обстановка в страната. ДПС е нашата партия. В момента политическата обстановка е много гореща. Пак предстоят избори. Аз ви благодаря за подкрепата, която ни дадохте миналата година, каза Карадайъ. Той припомни натиска и тормоза от страна на МВР над избиратели и активисти на ДПС по време на предизборните кампании миналата година. Милицията ни напомни мрачните времена отпреди 32 години. Но въпреки натиска, ДПС получи подкрепата на българските граждани и изборите говорят сами по себе си. Имаме 34-ма депутати, подкрепа расте, заяви Карадайъ и още веднъж благодари на хората.

Форум в Пловдив9

Печат Е-мейл

footerimage21

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност