Събития

Д-р инж. Хасан Азис на традиционна среща за Курбан Байрам в Джебел: Показваме единство като знак и послание, че заедно и обединени можем да решаваме проблемите

„За съжаление, в момента виждаме едно огромно разделение в българския парламент. Разделение, което се пренася в обществото. И затова Движението за права и свободи и на свещения празник на мюсюлманите Курбан Байрам показва единство като знак и послание, че заедно и обединени можем да решаваме проблемите“. Това заяви зам.-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис на среща с партийния актив на ДПС от област Кърджали.

Джебел51

По традиция активът на ДПС от областта се събира в третия ден от свещения празник на мюсюлманите Курбан Байрам. Организатор на проявата е Областният съвет на ДПС, а тази година домакин на празничната среща бе Община Джебел.

Гостите бяха посрещнати от кмета на Община Джебел Неджми Али, председателя на Общинската организация на ДПС Сейфи Мехмедали, председателя на Младежко ДПС Бюлент Ахмед с целия ръководен състав.

Джебел52

Тържественото отбелязване на свещения празник уважиха народните представители на ДПС, избрани от област Кърджали – Мукаддес Налбант, зам.-председател на НС, Адлен Шевкет, Байрам Байрам и инж. Павлин Кръстев, бившите депутати Ердинч Хайрула, Ерол Мехмед и Салиха Емин, учредители на партията в областта, репресирани, кметове на общини, председатели на ОбС на ДПС от областта и на законодателните органи, представители на Младежката организация и Женската структура на Движението, кметове на населени места. Тук бяха още районният мюфтия Басри Еминефенди, бившият главен мюфтия Фикри Сали, имаминът на джебелската джамия Мерхун Юсеин, бившият омбудсман Хакиф Емин.

Зам.-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис предаде поздрави от името на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган и председателя на ДПС Мустафа Карадайъ на целия партиен актив и на всички хора от Кърджали по случай Курбан Байрам.

Джебел53

От свое име и от тяхно име изказа благодарности и за показаното единство, убеденост и категоричност по време на последните четири избори през изминалата 2021 година.

„С пожеланието това единство, убеденост и категоричност да се покаже и във всеки следващ избор, който, като че ли предстои. Защото България очаква от всеки един от нас, независимо дали е народен представител, кмет на Община, председател на Общински съвет, кмет на кметство, включително и тези български граждани, независимо къде живеят, в България, Турция или Европа, всеки един от нас носи отговорността за бъдещето, за днешния и утрешния ден на нашата Родина България“, заяви зам.-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис.

Той призова за единство на партията. „За съжаление ДПС 12 години не е във властта, но отново виждаме, че най-виновна за ситуацията пак е ДПС. Всъщност, нищо ново на политическата сцена. Ние не поемаме отговорността за последните 12 години, но ние поемаме отговорността за всички важни решения, които са били в интерес на страната и гражданите“, каза още д-р инж. Хасан Азис.

Кметът на Община Джебел Неджми Али също поздрави присъстващите по повод Курбан Байрам. „Най-сърдечно Ви пожелавам здраве, спокойствие, щастие и благоденствие. Това е една традиционна среща, която се организира в третия ден на всеки Рамазан и Курбан Байрам. Минаваме през трудни времена. За първи път съм кмет на Община Джебел, но през изминалата 2021 година проведохме четири избори. Искам да благодаря на нашите избиратели, защото област Кърджали показа в страната най-добрите резултати и поради това можем да се поздравим“, заяви Неджми Али.

Поздравление по повод един от най-големите мюсюлмански празници поднесе и Областният председател на ДПС Ресми Мурад. „ДПС е най-ценният политически продукт в България. Благодарение на това, ние като общност имаме възможността да се защитаваме своите права. Можем да бъдем представени в политиката и чрез ДПС ние можем да си защитаваме колективните си права“, заяви областният председател на ДПС Ресми Мурад.

Приветствие поднесе и зам.-председателят на НС Мукаддес Налбант. „Тук присъстват не само партийни активисти, които с цялата си енергия работят за партийната кауза, а тук са и граждани, които споделят свещения празник Курбан Байрам. И всичко това ни превръща в едно семейство“, заяви Мукаддес Налбант. Тя подчерта, че в България отново има политическа криза, а в парламента ситуацията е като врящ казан.

Отслужена бе и дуа (молитва) за здраве, берекет, братство и единство от районния мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност