dps 11

Събития

На форума за глобалната сигурност в Букурещ! Мустафа Карадайъ се срещна с ген. Джеймс Джоунс и Робърт Питънджър

Предизвикателствата пред сигурността в Европа и на Балканите на фона на войната в Украйна обсъдиха лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ и бившият командващ силите на НАТО в Европа ген. Джеймс Джоунс, бивш съветник по националната сигурност на президента на САЩ Барак Обама.

Карадайъ и ген. Джоунс се срещнаха по време на 22-ия Парламентарен форум за разузнаване и сигурност, който тази година се провежда в Букурещ. Заедно с лидера на ДПС в мащабната международна конференция, посветена на глобалната сигурност, участва и зам.-председателят на Движението Станислав Анастасов.

Ролята на 22-ия Парламентарен форум в гарантирането на глобалната сигурност обсъдиха на срещата си Мустафа Карадайъ и организаторът на мащабната конференция американският конгресмен Робърт Питънджър, член на Камарата на представителите до 2019 година.

Букурещ23

Робърт Питънджър - вдясно от Мустафа Карадайъ

Интерпарламентарният форум, в който участват американски конгресмени, министри на отбрана и външните работи, председатели на парламентарни комисии по отбрана и външна политика от цяла Европа, се провежда под егидата на румънския министър-председател Николае Чука.

Програмата на Форума е посветена на проблема с глобалната сигурност на фона на войната в Украйна.

Букурещ24

 Мустафа Карадайъ и Станислав Анастасов с ген. Джеймс Джоунс

В първия ден на Форума дискусиите се съсредоточиха върху теми като "Войната в Украйна: Преобразуване на картата на глобалната сигурност", "Движи ли се дипломацията? Настояще и бъдеще на външните отношения", "Предизвикателство на сигурност, разузнаването и отбраната", "Киберсредата, 5G и възникващите технологични заплахи" и "Трафикът на хора и тероризмът".

Букурещ22

По темата за войната в Украйна говориха министърът на външните работи Дмитро Кулеба, Олга Василевска и Йелизавета Яско - депутати във Върховната рада на Украйна, отговарящи както за външните работи, така и за теми, като плащания, информационни системи, превенция на прането на пари, данъци и митници.

Букурещ21

Дипломацията като въпрос на международните отношения също бе засегната от сериозна част от говорителите на форума, включително други украински депутати. Проблема коментираха и членът на британската Камара на лордовете баронеса Невил-Джоунс и представители на американски научни институти и сдружения, изследващи връзките между държавите в контекста на глобалната сигурност, сред които и представителят на Атлантическия съвет и бившият заместник държавен секретар на САЩ по въпросите на демокрацията и човешките права Нейтън Сейлс.

Букурещ20

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност