Събития

Конгресът на световните либерали започна с български народни песни

Български народни песни в изпълнение на уникалния хор „Ваня Монева” чуха над 250 либерали от цял свят при старта на конгреса на Либералния интернационал в София.

20220630 135641

Световната организация се събра на най-висшия си форум в българската столица. Домакин на конгреса е българската либерална партия ДПС.

Конгресът бе открит от председателя на Либералния интернационал Хакима ел Хаите, председателя на ДПС Мустафа Карадайъ и лидера на европейските либерали Илхан Кючюк.

На откриването на мащабния форум в х. „Балкан” присъства и целият дипломатически корпус в София.

Един от акцентите на конгреса ще бъде отличаването на Симеон Сакскобургготски с медала на името на Ханс ван Баален - европеецът с огромни заслуги за развитието и утвърждаването на либералната идея. Евродепутатът от Нидерландия, който бе председател на АЛДЕ, почина миналата година.

Наградата се връчва за изключителен принос в развитието на либерализма. Досега в България носител на отличието е почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност