Събития

Мустафа Карадайъ и Илхан Кючюк участваха в заседанието на бюрото на Либералния интернационал

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ и съпредседателят на АЛДЕ Илхан Кючюк участваха в работна среща на бюрото на Либералния интернационал, която се проведе преди започващия утре конгрес в София.

Бюро на Либералния интернационал1

В следващите три дни ДПС ще бъде домакин на най-висшия форум на световните либерали. Над 250 гости от цял свят се събират в София, за да начертаят либералната визия за следващите години.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ представи пред бюрото на Либералния интернационал приоритетите на ДПС и ги запозна с политическата обстановка в България.

Бюро на Либералния интернационал2

Конгресът ще бъде открит в 13,30 ч. в четвъртък от председателя на Либералния интернационал Хакима ел Хаите, председателя на ДПС Мустафа Карадайъ и лидера на европейските либерали Илхан Кючюк.

На откриването на мащабния форум ще присъства целият дипломатически корпус в София.

С внушителна делегация украински депутати за конгреса на Либералния интернационал в София пристига вицепремиерът на Украйна Олга Стефанишина. Във форума ще участва и сър Греъм Уотсън, председател на партия АЛДЕ (2011-2015).

Бюро на Либералния интернационал4

Един от акцентите на конгреса ще бъде отличаването на Симеон Сакскобургготски с медала на името на Ханс ван Баален - европеецът с огромни заслуги за развитието и утвърждаването на либералната идея. Евродепутатът от Нидерландия, който бе председател на АЛДЕ, почина миналата година.

Наградата се връчва за изключителен принос в развитието на либерализма. Досега в България носител на отличието е почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган.

Бюро на Либералния интернационал5

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност